T | trifoglio |
Wampirka |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
M | marokomor12 |
lamia_wroc |
mandaryn1 |
madzia83 - Zgadzam się z toba : D Ja tez mieszkam w UK i mam podobny problem do twojego.pozdrawiam
-
13 lat temu
|
|
zorija |
Krasnala - Zazdroszczę Pani motywacji aby w tym wieku się jeszcze uczyć. Życzę sukcesów ;)
-
13 lat temu
|
+3 |
leszek1961 - Czemu niestety:-)Ja mam 50 ale czuje sie maximum na 30.Zupelnie serio mowie, ze z kazdym rokiem mam wiecej lat a czuje sie coraz mlodziej ale na ogol inni biora to w najlepszym przyadku jako zart :-)Wczoraj rozmawialem z osoba ktora znam od ponad dwoch lat i bylem zaskoczony kiedy mi powiedzial ze ma 90.Prosty jak swieca i codziennie uzywa swojego samochodu jako kierowca.Natomiast w ub.roku na wycieczce w gorach spotkalem 72 latka.Mial wlasnie zarezerwowana wyprawe na Kilimanjaro:-)Pozdrawiam:-)
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+5 |
tadeuszs - Pani Mario, dziękuję za Pani wpis i za podanie swoich latek.Gratuluję odwagi! Jestem bardziej zmotywowany do nauki. Pozdrawiam serdecznie!
-
13 lat temu
|
+2 |
rzuff_3 |
martusiak_87 |
madzia83 - Podziwiam Panią i oby inni brali z Pani przykład ;D Mój tata ma 57 lat i tez zaczyna uczyc się j.obcego
- 13 lat temu |
|
Bilberry |
Bilberry - supermemo musiałem sam aktualizować, było wprawdzie sporo darmowych baz, ale bez nagrań, a w nauce angielskiego bez odsłuchania słowa czy zwrotu nie można się go nauczyć
poza tym lubię część społecznościową eTutora :D - 13 lat temu |
+2 |
declerc - Czy mógłbym Cie dodać do kontatów ? Ponieważ jak uczysz się od lat 6 'ostro' i w UK używasz na bierząco swojej wiedzy to napewno masz dobry level :)
-
13 lat temu
|
|
madzia83 - Ja też uczyłam się z supermemo,ale jak odkryłam e-tutor to stwierdzilam ,że to jest to czego potrzebuję czyli - wszystko mam w zasięgu ręki.
-
13 lat temu
|
+1 |
research |
efogt - Trzech?:) Mogła byś podać których? Ja mieszkam w Athlone, będę widziała na co położyć większy nacisk podczas nauki:)No i może w końcu zacznę rozumieć co do mnie mówią:)
-
13 lat temu
|
+2 |
Jokasta - https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/91865-Po_co_tyle_czasow_I_tak_sie_chyba_wszystkich_nie_uzywa_.html tu Panowie wspominają o dwóch czasach
-
13 lat temu
|
+1 |
efogt - Właśnie dzisiaj to czytałam, i jakoś tak wierzyć się nie chce, prawda? Naprawdę można się w tym pogubić....:)
-
13 lat temu
|
+1 |
research - efogt oczywiście, że wszystkie czasy należy znać, bo to właśnie nimi posługuje się język angielski, ale angielszczyzna irlandczyków i amerykanów jest dość uboga w porównaniu z Brytyjczykami.Irlandczycy używają głównie czasu Past Simple, terażniejszego i Future. Muszę przyznać, że etutor ma świetne zaplecze gramatyczne :)
-
13 lat temu
|
|
czupiratynka |
B | baska29 |
dania57 - jesteś w idealnej sytuacji.Etutor to skarbnica słówek i ćwiczeń z gramatyki a nauczyciel w domu to rozmowa z wykorzystaniem nauczonych słowek na etutorze i do tłumaczenia angielskich zawiłości.
-
13 lat temu
|
+6 |
lamia_wroc |
R | radmar2 |
paulina2701 |
paulina2701 - Dzieci błyskawicznie się uczą. Trzeba jednak pamiętać o przypominaniu im zdobytej wiedzy co jakiś czas :)
-
13 lat temu
|
+2 |
rzuff_3 - to prawda. moj piecioletni kolega ;) mowi lepiej po angielsku niz ja!!
-
13 lat temu
|
+1 |
paulina2701 - Trzeba dbać o wykształcenie pociech (oczywiście bez przesady), a w tym wieku koniecznie przez zabawę :)
-
13 lat temu
|
+2 |
Ewa_G1967 |
tadeuszs - Do mnie do pracy (w Szkocji) przyjeżdżali co roku Nowozelandczycy w tym Maorysi. Bardzo mili i uczynni ludzie. Niestety, właśnie przez mój hm... angielski nie mogłem z nimi rozmawiać. Tez marzę aby tam kiedyś pojechać i wierzę, że z Etutorem wszystko jest możliwe. Pozdrawiam!
-
13 lat temu
|
+2 |
Ewa_G1967 - Witaj Tadeusz z tego wniosek iż mamy wspólne cele i pasje. Życze Ci sukcesów w nauce języka abyś mógł porozmawiać nie tylko z Maorysami;))
-
13 lat temu
|
+2 |
tadeuszs - "Życzę Ci sukcesów w nauce języka abyś mógł porozmawiać nie tylko z Maorysami;))"
Tak myślę, że Maorysi to mają swój rdzenny język a angielskim się porozumiewają bo <tak im przyszło>. Dzięki za życzenia, odwzajemniam się pięknie! - 13 lat temu |
+2 |
Halina59 |
paulina2701 -
Ja tam innych nałogów nie mam, więc chociaż ten jeden niech będzie ;p - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
K | Kamilcia773 |
gosiagre |
lamia_wroc - mam to samo, ale dlatego że ostatnio wzięłam się jednocześnie za mój niemiecki.
I tak pisząc tutaj zdarza mi się nieumyślnie wrzucić do textu niemieckie słowo, a trenując niemiecki jakieś podobne słowo (do angielskiego) napisać pisownią angielską. Mózg nie ogarnia. Muszę go przetrenować. - 13 lat temu |
+4 |
tadeuszs - Był to tez dla mnie problem, bowiem niemiecki też mi "wyłaził". W pierwszej kolejności wyrzuciłem z komputera (na zapasowy dysk) wszystko co niemieckie. Na szczęście jadąc tutaj nie zabrałem materiałów drukowanych. Przy pierwszym pobycie na urlopie w Polsce pochowałem wszystko co było niemieckie lub kojarzyło się z niemieckim. Niestety, będąc tutaj kupiłem drugi raz z rzędu samochód... niemiecki! Pozdrawiam serdecznie!
-
13 lat temu
|
+3 |
madzia83 - czesc Gosia to wyobraz sobie,że ja uczyłam się niemieckiego 13 lat,mieszkalam 6 lat w Niemczech,robiłam kurs za kursem i los chcial że znalazłam się w Anglii.I znowu zaczynam od zera.Następne kilka lat spędzę na nauce nowego języka : D pozdrawiam papa
-
13 lat temu
|
|
contigo |
pablo.cambridge |
Wampirka - Pablo, trzymam za Ciebie kciuki :) Wykorzystaj ten czas jak najlepiej, bo jak wyzdrowiejesz nie będziesz go miał tyle co teraz :)
-
13 lat temu
|
+1 |
pablo.cambridge - Wiem ze jak juz bedzie lepiej z moim zdrowiem to juz wtedy calkowice nie bede mial motywacji, takze teraz staram sie gdzies jej szukac...Dziekuje.
-
13 lat temu
|
+2 |
mjosek - No to powodzenia w nauce i motywacja zawsze przyda się w codziennym życiu!
Take care! - 13 lat temu |
+1 |
netkia |
Bilberry - najważniejsza motywacja, ja nabrałem motywacji właśnie wtedy gdy zamierzałem wyjechać, wcześniej uczyłem się, ale zawsze zapał mój słabł czasem
-
13 lat temu
|
+2 |
granat |
absolwentka |
kczerwinska |
wacek6713 |
absolwentka - Powodzenia;) Ja od kilku dni mam tak, że pierwsze, co robię po powrocie z pracy do domu to chociaż 30 min. języka. To takie moje min., gdy jestem bardzo zmęczona...
-
13 lat temu
|
+3 |
ciasteczka - Witaj Wacek6713!Chciałabym zapytać o program,o którym piszesz-czy jesteś zadowolony z niego i czy mógłbyś coś o nim powiedzieć np. na priv?
-
13 lat temu
|
|
zorija |
absolwentka - Dokładnie. A ja teraz zmieniam operatora internetu i okazało się, że ok. tygodnia będę bez i zastanawiam się co będę robić...;(
-
13 lat temu
|
+2 |
GrzesVIC |
ciasteczka |
radmar2 - Witam, również jestem z Gorzowa. Co do decydowania się na zakup, to do 31 grudnia jest promocja, a naprawdę warto zostać przy etutorze. Wypróbowałem kilka innych serwisów on-line do nauki języka i etutor nie ma wg mnie konkurencji.
https://www.etutor.pl/zamowienia/?promo=swieta2011 - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
ciasteczka - Witaj,miło,że jest ktoś jeszcze z Gorzowa.Bardzo dziękuję za info o rabacie świątecznym,ale za późno się o nim dowiedziałam,bo dopiero weszłam na forum.Ale i tak dziękuję za pomoc.To miłe!Nie bardzo jeszcze wiem jak się poruszać po tym portalu i od czego zacząć.Rzeczywiście jest ciekawy i dużo w nim informacji.
-
13 lat temu
|
+2 |
Peszka |
absolwentka - Witaj;)
Wkurza mnie to, że nie mogę napisać po prostu "witaj", bo komentarz za krótki... - 13 lat temu |
-1 |
piter_c |
GentleMick94 |
baq |
M | mayorka |
askawska - Hej, ja też jestem belferką w gimnazjum. I też mam 2 pociechy, tyle że trochę starsze. Trzymam kciuki.
-
13 lat temu
|
+4 |
Ratmed |
R | renatabaczek |
tadeuszs - "Brak znajomości angielskiego, chociaż podstaw, uważam za ( sorry za określenie) pewnego rodzaju upośledzenie."
Zgadzam się z Tobą, ale ja uważam to za "pewnego rodzaju DUŻE upośledzenie" - 13 lat temu |
0 |
mjosek |
Ratmed - brawo! podziwiam! ja znam jezyk migowy w stopniu komunikatywnym, poniewaz czasem przydaje sie w pracy, kiedy mam wyjazd do osoby gluchoniemej. Przyznam, ze nauka jezyka migowego przyszla mi bez trudu, nie to co angielski... :)
- 13 lat temu |
+2 |
Wampirka - No to sporo pracy przed Tobą... Ja nie wiem, czy poradziłabym sobie z nauką angielskiego, gdybym nie mogła go słyszeć w filmach, piosenkach itd... Ale dla chcącego nic trudnego, więc trzymam kciuki :)
-
13 lat temu
|
+1 |
mjosek - Odrobina samozaparcia i motywacji :) a będziecie zaskoczeni swoim postępem nauki j.angielskiego :).
Powiem szczerze ja za szóstym razem próbowałem nauczyć j.angielski i udało mi się przebrnąć :).Moja droga do nauki j.angielskiego to długa droga żeby pokonać każdy odcinek :).Pozdrawiam serdecznie :). - 13 lat temu |
+1 |
tamarind17 |
kames |
tadeuszs |
absolwentka - "Tak się zastanawiam czy ja tutaj pasuję. Jak patrzę, że są tutaj: podróżnicy, doktorowie, profesorzy i wszelakiej maści naukowcy".
Witaj serdecznie! Tytuły są nadawane zgodnie z czasem nauki. Ja rozpoczęłam naukę 10 grudnia 2011 i już mam tytuł doktora, bo dużo czasu tutaj spędzam, a więc nie ma czym się przejmować. Pozdrawiam i życzę owocnej nauki! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
tadeuszs - Absolwentka:) Musi to być dobre miejsce, że tyle czasu tu spędzasz. Dziękuję za miłe słowa i życzenia. Odwzajemniam się po stokroć!
-
13 lat temu
|
+3 |
p-o-l-a - Tadeusz, trzymam kciuki, abyś wytrwał w postanowieniu. Jeżeli codziennie będziesz się z nami uczył, gwarantuję- uzależnienie od etutor gotowe:)
-
13 lat temu
|
+2 |
renatabaczek - Masz motywację- a to połowa sukcesu. Teraz czas na naukę-potraktuj ją jak coś co robisz dla siebie, hobby. Nauka w e-tutor jest motywująca- powtórki na zielono podnoszą na duchu, a czerwone? Errare humanum est!
-
13 lat temu
|
+2 |
aszucha100 - Jestem z Legnicy, uczę się a raczej próbuję bo zawsze byłam niemiecka, ale stwierdzam jednak, że angielski jest dużo bardziej praktyczny. Po nauce niemieckiego nie jest mi jednak łatwo ...
-
13 lat temu
|
+2 |
kames - Oczywiście że tutaj pasujesz! Witamy serdecznie w naszych szeregach:) Naszych to znaczy osób które chcą pogłębić swoją wiedzę dotyczącą języka angielskiego. Nie przejmuj się wogóle tymi tytułami. Jak już ktoś napisał oznaczają one tylko i wyłącznie ile czasu ktoś spędził na stronie (niekoniecznie na nauce nawet).
Pozdrawiam i życzę owocnej nauki. - 13 lat temu |
+2 |
S | siegrzesiek |
Ratmed - Ojej, az mi sie przypomnialy moje przygotowania do matury, brrrrr :) Powodzenia! Owocnej nauki!
-
13 lat temu
|
|
irenab523 |
zorija - widzę,że jest nas- troszkę starszych - coraz więcej-cieszę się niezmiernie.pozdrawiam.
-
13 lat temu
|
|
esterka - Ja też się strasznie cieszę :) Sprostowanie: Ireno jesteś 3. w kolejce,(ja 5. lub 6.). Bez wątpienia wszystkie jesteśmy młode duchem :).
-
13 lat temu
|
+3 |
? | Gość |
byczys |
joke1 |
M | mozaika |
niuniunia |
joke1 - Witaj ;)
Miło kogoś widzieć z wykształcenia Hotelarza , tylko że przede mną egzamin zawodowy i tu będzie spore wyzwanie. Owocnej nauki ;)) - 13 lat temu |
+1 |
niuniunia - O proszę proszę :) W takim razie życzę powodzenia!! Daj znać jak Ci poszło... Ja już mam wszystkie egzaminy za sobą prawie... Natomiast przedemną nowe wyzwanie - praca w pięcio gwiazdkowym hotelu... Naprawdę się obawiam bo jak na razie mój angielski jest słaby :P ale co tam raz się żyje! Pozdrawiam
- 13 lat temu |
+1 |
joke1 - To i tak ładnie że w pięcio gwiazdkowym ;) Daj znać również jak Ci idzie w hotelu ;)
- 13 lat temu |
+1 |
niuniunia - No napewno napiszę :) Zaczynam od 1 lutego... a tymczasem się szkolę bo nie wiem co mnie tam czeka! :)
- 13 lat temu |
+1 |
AndaIluzja28 |
Ratmed - Mam dokladnie takie same spostrzezenia, a tez jestem tu krotko, bo od 1 stycznia:) Pomoc niektorych jest naprawde bezcenna!
-
13 lat temu
|
+1 |
89 zł zamiast 348 zł za roczny kurs języka angielskiego
Z jakiego powodu mam zablokowany business english?
Mam pytanie do moderatora. Czy 'Is this seat free?' w lekcji 25 (B1) jest sformułowane poprawnie?
🟠 [Wątek eTutora] [EN] Tydzień tematyczny: ⚖️ Prawo. All rise!
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. - 13 lat temu
Jestem studentką I roku, na etutorze znalazłam się przez przypadek- w momencie pojawienia się groupona;) Uczę się angielskiego bo chcę komunikować się z innymi ludźmi na świecie. Po zakończeniu nauki w liceum wzięłam angielski w swoje ręce i przesiaduje tu już troszkę- uwielbiam połączenie nauki z multimedią.
Beata ;) - 13 lat temu
Mam na imię Agnieszka hahha jak widać. Skorzystałam również z groupon-a.
A dlaczego angielski? hmmm załamałam sie na wakacjach, niby z angielskim mam styczność od podstawówki, pózniej szkoła średnia studia i koniec, a niewiele wiem, stwierdziłam tak jak na wakacjach miałam problem z dogadaniem się z ludźmi w tym języku i postanowiłam podreperować swój angielski. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Aga. - 13 lat temu
Mam na imię Sławek. Swoją przygodę z e-tutorem rozpocząłem w we wrześniu 2014, z takim zamiarem nauki żeby swobodnie czytać, rozumieć i mówić w języku angielskim, ale zastanawiam się czy uda się to osiągnąć. A jak tobie idzie, twoja przygoda z angielskim. Jakie są twoje doświadczenia i odczucia. - 9 lat temu
Dlaczego chciałem e-tutor? Bo jest tu najwięcej możliwości (chyba) ale się uczę.
Od kiedy jestem w e-tutor? Jestem w e-tutor od grudnia 2015 czyli nie dawno. - 8 lat temu
SERDECZNIE POZDRAWIAM - 7 lat temu