J | JackDaniels17 |
B | Bogusia1231 |
JackDaniels17 - No niestety, nie ma opcji 3 dni bezpłatnie ( chyba, że coś przeoczyłem ). Można jedynie w ciągu 14 dni zwrócić, ale wolałbym się w to nie bawić.
Zauważyłem, że jest zakładka gramatyka i z tego co rozumiem jest ona dostępna tylko dla użykowników etutor. Jest coś takiego dla kursu diki ? - 6 lat temu |
+1 |
parseq - Zanim kupiłem dostęp do eTutor, to przez trzy dni od wykonania pierwszej powtórki mogłem przerabiać dowolne lekcje z dowolnego poziomu kursu. Było to w lipcu 2018. Tak to zapamiętałem. Aby przez 3 dni testować musiałem założyć konto użytkownika (podając m.in. adres mailowy). Wg. mnie najlepiej kupić roczny eTutor-abonament w czasie okresowych promocji (-40%).
-
6 lat temu
|
|
parseq - @JackDaniels17: to jest jeszcze jakiś kurs na diki.pl ? Myślałem, że diki to darmowy słownik a (płatny) kurs jest na etutor.pl .
-
6 lat temu
|
+2 |
JackDaniels17 - Jak wejdziesz w menu -> lekcje i rozwiniesz to masz dwa razy wszystkie poziomy, raz etutor raz diki. Jak wykupiłem diki niestety do etutor dostępu nie mam, co gorsze do tej gramatyki co pisałem ostatnio :(
-
6 lat temu
|
0 |
parseq - Jak wszedłem w menu->lekcje i po lewej u góry rozwinąłem, to widzę: A1,A2,B1,B2,C1,C2,Travel English,Lekcje specjalne. To wszystko.
Jak chcę iść do samej Gramatyki, to klikam po prawej u góry w "hamburgera" (trzy poziome kreski), a potem mogę wejść m.in. w menu Gramatyka. U Ciebie tak nie jest? Jak na diki.pl (gdzie pozostaję zalogowany danymi z etutor.pl) kliknę w "hamburgera", to w rozwiniętym menu nie ma nic o możliwości kupienia kursu diki !! - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+1 |
JackDaniels17 - https://imgur.com/a/ecMFTBU ( nie mam pojęcia jak się tutaj koduje link ). A jak wchodzę w gramatykę to pokazuję żebym kupił kurs ;p. ( mam wykupiony diki )
-
6 lat temu
|
|
parseq - Dzięki za zrzut ekranu (Twojej strony etutor.pl) z dostępnymi rodzajami lekcji.
Doczytałem. Kurs "Diki Angielski" to osobny produkt. Dostęp na np. 12mcy: 179zł (przez Groupon 59zł). Wygląda na to, że jest tam ilościowo połowa lekcji (400 zamiast 800) i są one krótsze niż na kursie eTutor (10 zamiast 15 minut). O różnicach między kursami: https://www.etutor.pl/forum/thread/589608-Czym_rozni_sie_kurs_eTutor_Angielski_od_kursu_Diki_Angielski.html Jak mieć darmowy abonament na kurs angielski eTutor na próbny okres 3. dni: http://angielskionline.edu.pl/angielski-online-za-darmo/ Po okresie próbnym przez tydzień jest rabat -30% na roczny abonament. - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
aleksandra.rosiek |
JackDaniels17 - Dla sprostowania, kurs diki również zawiera gry językowe :). Jak się wymienia zalety danego kursu, wypadałoby żeby ten drugi tej funkcji nie miał :).
Podsumowując, warto przerobić obydwa kursy ;d. - 6 lat temu |
-1 |
parseq - @JackDaniels: będąc na stronie kursu "Diki Angielski" ( https://angielski.diki.pl ) nie spotkałem możliwości użycia tzw. gier językowych. Na stronie www.etutor.pl takich gier jest 10 plus dostęp do podcastów.
Moja skromna tzn. bardzo wycinkowa konfrontacja z pięcioma lekcjami poziomu B1 na "Diki Angielski" pokazala mi, ze jest tam w znacznej mierze inne słownictwo i idiomy niż te, które poznałem dotąd na kursie eTutor. (Moje zaawansowanie na eTutor: A1 i A2 po 100%, B1 = 66%.) Przerobienie obu kursów może faktycznie mieć sens, jeśli tylko czas pozwoli... :-) - 6 lat temu |
|
JackDaniels17 - Ja przerabiając kurs diki, korzystam ze strony etutor :). Gramatyka jest zablokowana ale w gry językowe jak najbardziej można grać. Jeszcze dopytam bo zakładam jesteś bardziej obeznana. Czy na kursie etutor powtórki gramatyki i słownictwa wyglądają tak samo ?
-
6 lat temu
|
|
parseq - Niestety powtórek z gramatyki w formie osobnych, dodatkowych ćwiczeń nie ma. W zakładce "Gramatyka" jest alfabetyczny spis 33-ch zagadnień gramatycznych (nieliczne z nich zawierają podpunkty.) Każdy z tych tematów oferuje listę linków do lekcji kursu eTutor (od A1 do C2) zajmujących się danym materiałem oraz listę linków do ćwiczeń zastosowanych w lekcjach i nadających się do odświeżenia danego materiału.
-
6 lat temu
|
|
Sugestie dotyczące proponowanych zmian w aplikacji.
Kurs eTutor to ca. 800 około 15. minutowych lekcji. Kurs "Diki Angielski" to 400 lekcji ok.10. minutowych.
Kurs eTutor kosztuje za np. 12 mcy 239zł (typowy rabat to 30-40%). Kurs Diki kosztuje 179zł (z Grouponem 59zł).
Chyba ciężko będzie znaleźć tu kogoś, kto używa obu kursów jednocześnie.
Kurs eTutor wychodzi poniżej 14zł miesięcznie i jestem pewien, że otrzymuje się solidne i rewelacyjne narzędzie za (o dziwo!) znikomą opłatę. Kilka miesięcy temu, widząc jak działa u mnie (w wieku 50+) eTutor, wykupiłem na Black Friday przedłużenie o kolejnec 12 mcy za pół ceny. - 6 lat temu
https://www.etutor.pl/forum/thread/589608-Czym_rozni_sie_kurs_eTutor_Angielski_od_kursu_Diki_Angielski.html
Właśnie przerobiłem 5 lekcji kursu "Diki Angielski" na poziomie B1.
Są one faktycznie krótsze od tych z kursu eTutor i (może niestety) prawie wolne od gramatyki.
Materiał (B1/23/5) zawierał:
* 7 zwrotów idiomatycznych + zdania przykładowe
* możliwość dodania słówek/zwrotów do Powtórek
* 5 zdań do uzupełnienia słowem kluczowym (gotowy wybór 1 z 2)
* 5 zdań do tłumaczenia (gotowy wybór 1 z 2)
* 2 krótkie nagrania + po 3 pytania sprawdzające rozumienie
Pozostałe lekcje były nieco skromniejsze. - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu