kamila.zet Pracownik eTutor |
piotr.grela - Bardzo pomocne są w Etutorze słowniki tematyczne.
Np. prawniczy, prawie 20.000 haseł https://www.etutor.pl/thematic-dictionary/slownik-terminow-prawnicznych Jak ktoś lubi książki o tematyce prawniczej to polecam powieści Johna Grishama. John Grisham w swoich książkach wspomina jak silną pozycję w Ameryce ma lobby producentów uzbrojenia i jak im jest na rękę każdy konflikt zbrojny. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+4 |
londynwarszawianka - Bardzo dobre slownictwo. Dziekujemy za udostepnienie tutaj.
Nigdy nie zagladalam na strony eTutora na FB, odnosnie Instagramu to trzeba sie logowac. Ciekawe slowo to ‘objection’ - ktore znaczy; sprzeciw (jako obiekcja). Example: Do you have any objection against me? Inne slowo to ‘objector’ - przeciwnik. Jako dodatek: Prosecutor & defendant, czyli prokurator i oskarzony. Homework for practice: Write one sentence with above vocabulary. Next repeat loudly every sentence. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+3 |
kamila.zet - Edit: podzieliłam listę na dwa mniejsze komentarze, bo niestety publikacja całej listy sprawiła, że linki były dla Was nieaktywne... :)
-
2 lata temu
|
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Marcin48 |
piotr.grela - W Polsce to kiedyś, nie wiem czy teraz, był przewodniczący kolegium, który orzekał w drobnych sprawach karnych...
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
+2 |
piotr.grela - Tak Darek masz rację wyleciało mi z głowy, polskie słowo wykroczenie. W Wielkiej Brytanii lżejsze sprawy karne, właściwie większość z nich idzie do Magistrate Court, tylko te poważniejsze trafiają do High Court...
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
+2 |
🟠 [Wątek eTutora] [EN] Tydzień tematyczny: 👔💼 Praca
🟠 [Wątek eTutora] [EN] Tydzień tematyczny: ⚽ Football!