kamila.zet Pracownik eTutor |
jerzy_pozoga - Pani Kamila.zet - fajna i bogata, wspaniała encyklopedia podana "na tacy" w naszym Etutor.pl. I dziękuję bardzo. Pozdrawiam, Jerzy.
-
2 lata temu
|
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
karol.k Pracownik eTutor |
jerzy_pozoga - Dzień dobry Panie Karolu, jestem z wami na Etutor.pl. Ja, już wspomniałem wczoraj o tym wielkim wydarzeniu w komentarzu , link > https://www.etutor.pl/forum/thread/1514109-Warto_otoczyc_sie_fizycznie_angielskim.html?unread . Pozdrawiam, Jerzy
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
+2 |
jerzy_pozoga - Sie ma Kamila.zet- podoba mi się owo "squeaky-bum time", Podoba mi się, dziękuję. Miłego dnia, piękna pogoda we Wrocławiu dzisiaj. I ja NASZYM w Katarze życzę zwycięstwa oraz wyjścia z grupy na wyższą półkę!
-
2 lata temu
|
+2 |
jerzy_pozoga - Witaj Kamila.zet- Tak! Uczę się z ww. "Twojej encyklopedii" i śledziłem przebieg meczu Polaka-Arabia, Moja radość wg życzenia dla naszych. Najpierw Zieliński 1-O, potem śpiew "Jeszcze jeden", Polska, Potem Lewandowski 2-O, potem śpiew "Jeszcze Polska nie zginęła..." ! Znacznie wcześniej osiołek Zidane z wrocławskiego ZOO wytypował zwycięzcę > Polska, zjadł jabłuszko! A skąd ON o tym wiedział? Ja, skromny kibic ale radość ma wielka. Serdecznie pozdrawiam, Jerzy.
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
+2 |
darkobo |
kamila.zet - Co do hasła to zrobiłam mały research :) W Diki jedno z tłumaczeń wyrazu "receptions" - w kontekście sportu (dokładnie rugby) - to "odbiór podania" https://www.diki.pl/slownik-angielskiego?q=receptions. Także ze sporym prawdopodobieństwem o takie znaczenie właśnie chodzi. Ale poproszę jeszcze o potwierdzenie od działu językowego - bo to akurat nie moja działka ;)
-
2 lata temu
|
+3 |
kamila.zet - A co do kwestii samych statystyk piłkarskich, to podczas tegorocznego Mundialu FIFA przeprowadza testy Enhance Football Intelligence, czyli systemu, który opiera się na śledzeniu kończyn zawodników podczas gry i który ma wspomagać arbitrów w podejmowaniu decyzji np. odnośnie spalonego. Na stronie FIFA można wyczytać, że jedną z metryk jest "receptions behind midfield and defensive lines" i podejrzewam, że to właśnie ta metryka pojawia się obecnie podczas transmisji Mundialu :)
-
2 lata temu
|
+3 |
kamila.zet - Wklejam cytat dla zainteresowanych:
"Receptions behind the midfield and defensive lines identifies where players receive the ball in relation to the opposition's team shape. (...) This metric counts how often the ball has been received behind the opponents’ midfield or defensive line, either inside or outside the opponents’ team shape, as receptions in those areas typically lead to dangerous goalscoring opportunities." - 2 lata temu |
+3 |
darkobo - Dzięki, też widziałem to znaczenie w diki i między innymi stąd moje skojarzenie. Metryka na stronie FIFA też trochę wyjaśnia.
-
2 lata temu
|
+3 |