Jokasta |
E | efogt |
Jokasta - Nie wiem kto mógłby Cię ochrzanić za to, że pomagasz innym. Wielkie dzięki za to, że chce Ci się szukać odpowiedzi na zadawane pytania i pomagać pytającym uczestnikom.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+2 |
paulina2701 - Czyli w ćwiczeniu jest błąd:
https://www.etutor.pl/lekcje/24/776/ i w obydwóch przypadkach powinno być napisane osobno. Dzięki :) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
efogt - Dzięki:) Ciesze się że jesteście zadowolone obydwie dziewczyny:)Tak często nie znam odp. na zadane pytanie ale staram się szukać bo wiem jak to jest kiedy pytanie pozostaje bez odpowiedzi.
-
13 lat temu
|
+1 |
esterka - Wydaje mi się, że na stronie, którą znalazła Efgot, chodzi o to, że w środku zdania nie można użyć anymore, tylko any more jako zaprzeczenie more. Ale na końcu może być any more i anymore (2 wersje pisowni), więc etutor nie ma błędu.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+1 |
Bilberry - that you don't trust Frank any more
don't trust him anymore w obu wypadkach powinno być "no more" dobrze zrozumiałem? - 13 lat temu |
+1 |
esterka - Nie, - na stronie wskazanej przez Efgot jest przykład: We do not have any more work = We have no more work. Natomiast anymore to odrębny znaczeniowo przysłówek, jest tam ładnie wytłumaczone. I właśnie to anymore może być pisane razem albo oddzielnie (sprawdzałam w Oxford, Longman, Cambridge)
-
13 lat temu
|
+2 |
TLK - no to ja jeszcze coś takiego znalazłem:
http://alt-usage-english.org/anymore.html - 13 lat temu |
+1 |
esterka - TLK - o to mi chodziło. Któryś z tych wspomnianych słowników nie miał hasła anymore. Dwa pozostałe dodają po "any more" (also anymore)
-
13 lat temu
|
|
Bilberry - z linku podanego przez TLK wynika, że wielu Anglików i Amerykanów nie rozumie różnicy, pocieszyłem się :D
-
13 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Jokasta |
M | mpajewski91 |
zaz2013 |
absolwentka |
Czy jest skuteczny sposób na samodzielną naukę pisania teksów w języku angielskim ?
Czemu znikają całkowicie nagrania z lektorem Brytyjskim??
Mam problem z rozumieniem i wypowiadaniem się po angielsku...
Subtitles-- jakość, poprawność, przydatność napisów w filmach, utworach muzycznych itd.
Powtórki. [Dyskusja] Czyli jak, ile, po co, na co...
m.pajewski - 11 lat temu