N | nikus1166 |
P | pierwszy.wolny |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
darkobo |
pierwszy.wolny - no dobra, to ile schodzi czasu na zrobienie 400, domyslam sie ze tragedii nie ma skoro masz skutecznosc 75%
-
10 miesięcy temu
|
+2 |
darkobo - Szczęśliwi czasu nie liczą :)
A tak na poważnie, to pewnie gdzieś tak około 45 minut, czasem mniej, czasem więcej. Jak patrzę w wykresy postępów, to czas przeznaczony na naukę mam tak mniej więcej od 50 do 120 minut, z tym, że wchodzi w to również czas na siedzenie na Forum, a niekiedy również lekcje. Ale miałem i takie dni po około 30 minut - i to były dni, kiedy robiłem wyłącznie powtórki. - 10 miesięcy temu |
+5 |
darkobo - Jeszcze gwoli wyjaśnienia / uzupełnienia. 400 powtórek nie oznacza 400 powtarzanych elementów, tylko liczbę powtórzeń. Może się zdarzyć, że jeden element powtarzany jest po kilka razy, zanim uzyska zaliczającą ocenę. Np. do przerobienia dzisiejszych 176 elementów w powtórkach potrzebowałem ponad 210 powtórzeń (tyle powtórek zliczył system).
-
10 miesięcy temu
zmieniany: 10 miesięcy temu
|
+4 |
dhuode - @Katuszka oczywiście, że tak! Musisz się tylko zalogować i wtedy dodajesz słówka klikając "plusik" obok nich. To jest jedna z największych funkcjonalności eTutora - połączenie platformy/aplikacji ze słownikiem
-
5 miesięcy temu
|
+5 |
B | Barbara.m |
P | pierwszy.wolny |
adrianna.wu - Obecnie moduł Powtórki nie wspiera możliwości zmiany kierunku wykonywania powtórek. Zalecamy wykonywanie powtórek w kierunku z języka polskiego na język obcy. W ten sposób ćwiczymy nie tylko pasywne rozumienie obcych słów, ale także ich aktywną znajomość. Co więcej, słówka utrwalane w ten sposób zostają zapamiętane na dłuższy okres, niż podczas ćwiczenia ich w sposób pasywny.
-
10 miesięcy temu
|
+2 |
adrianna.wu - Możliwość powtarzania elementów w kierunku z języka obcego na język polski dostępna jest jednak w ramach modułu Powtórki specjalne. W ramach tego modułu można tworzyć własne zestawy list słówek, a następnie powtarzać zawarte w nich elementy na różne sposoby (tłumaczenie na angielski, tłumaczenie z angielskiego, ćwiczenia z obrazkami - nauka ze słuchu, ćwiczenia z obrazkami - dobieranie podpisów.), niezależnie od głównego modułu Powtórek.
-
10 miesięcy temu
|
+3 |
adrianna.wu - Chcąc realizować Powtórki specjalne w pierwszej kolejności należy stworzyć własną listę słówek o określonej liczbie elementów, w tym miejscu - https://www.etutor.pl/words/user-words, aby z niej utworzyć zestaw list słówek w Powtórkach specjalnych - https://www.etutor.pl/special-repetitions
Więcej informacji o tworzeniu własnych list - https://www.etutor.pl/help/adding-words-to-repetitions Więcej szczegółów o Powtórkach specjalnych - https://www.etutor.pl/help/special-repetitions - 10 miesięcy temu |
+1 |
K | klata947 |
budyn1211 - Tylko, że z kontekstu możesz źle wyłapać znaczenie, a żeby dobrze zacząć i tak rozumieć z kontekstu, wypadało by znać 3000minimum, z 5000 optimum, nie wyobrażam sobie specjalnie nauki bez w moim przypadku anki, ale zasada podobna, tworzysz zdania ze swłowem i powtarzasz wg algorytmu, do tego jak znam te 3000 słów minimum to wrzucam czytanie. No, ale te specjalistyczne słowa jeszcze bardziej warto dodawać do powtórek, jaka szansa, że szybko napatoczy się slowo "whirlwind, czy mine".
Jeśli potem będę się uczyć specjalistycznej terminologii, to będzie tylko większy problem. - 10 miesięcy temu |
+6 |
H | HP97 |
piotr.grela - Z kontekstu to ja sobie mogę tłumaczyć z języków podobnych do polskiego jak rosyjski czy czeski, chociaż to też nie zawsze wychodzi.
Byłem kiedyś na wycieczce w Czechach i wszędzie widziałem w sklepach napisy: "cerstvy chleb" pomyślałem sobie ale Ci Czesi muszą mieć mocne zęby jak koń aby jeść suchy chleb. A "cerstvy chleb" - znaczy świeży chleb po polsku... - 5 miesięcy temu zmieniany: 5 miesięcy temu |
+4 |
piotr.grela |
Katuszka |