dszczesny |
absolwentka |
dszczesny - Zadałem takie pytanie, bo zaczęły budzić się we mnie wątpliwości. Dawno temu jeszcze w szkole podstawowej odbyłem kurs nauki języka angielskiego dla początkujących i co prawda byłem wtedy bardzo młody, ale coś w tej głowie zostało więc pomyślałem, że najpierw zrobię co pamiętam, ale niestety. W 100% zgadzam się z Twoją wypowiedzią, należy uczyć się po kolei, a to co było kiedyś może służyć tylko jako wskazówka do przypomnienia sobie pewnych kwestii. Twoja odpowiedź utwierdziła mnie w tym czego do końca nie byłem pewien więc bardzo Ci dziękuję.
-
12 lat temu
|
+1 |
absolwentka - Na pewno będzie Ci łatwiej, skoro miałeś już do czynienia z językiem. Nie zmienia to faktu (moim zdaniem), że należy wrócić do podstaw. Jeśli będzie pamiętać to super, szybciej ci pójdzie. Jeśli nie to też dobrze, bo masz okazję to naprawić;) Ja uczyłam się tego języka przez kilka lat, a później miałam bardzo długą przerwę. Mimo tego postanowiłam zacząć od podstaw i szybko się okazało, że niewiele zostało w głowie. Nie ma za co dziękować. Życzę owocnej nauki;) Pozdrawiam!
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
ankus7 |
dszczesny - Dzięki ankus7 Twoja metoda też mi pasuje i pewnie i z niej też będę korzystał.Myślę, że będzie to zależało od mojego aktualnego nastroju, ale silnej woli to mi nie zabraknie, kiedyś przeczytałem zdanie "nigdy,nigdy,nigdy się nie poddawaj" i chyba nigdy go nie zapomnę.
-
12 lat temu
|
+1 |
jerzy_pozoga - Hi dszczesny- jest TU Tomasz "NeverSayNever", warto z nim pogadać.
Powodzenia w nauce. ----------------------------- Poczytaj wypisy, https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/80621-czego_NIE_ROBIC_uczac_sie_angielskiego.html - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
|
dszczesny - Witaj, ale albo nie mogę go znaleźć, albo czegoś nie kumam. Możesz powiedzieć coś więcej?
-
12 lat temu
|
|
jerzy_pozoga - Witaj dszczesny- to proste, klikasz PYTANIA i wyszukasz "NeverSayNever".
Następnie kliknij na pomarańczowy napis jego nicka, otworzy się dostęp do jego avatara, tam jest znaczek "wyślij zaproszenie"(klik) a potem to już poczekaj na jego odpowiedź. Z chwilą potwierdzenia, akceptacji - już można potem przesłać korespondencję na jego konto w ramach wymiany wiadomości na eT do 25 MB. ----------------------- ON jest na tablicy kilka zapytań poniżej twojego pytania. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
|
absolwentka - Raczej "wyślij zaproszenie". Gdy się nie ma danej osoby w znajomych nie można przesyłać prywatnych wiadomości. Link do profilu: http://wwww.etutor.pl/p/NeverSayNever
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
|
jerzy_pozoga - Hi dszczesny- emaila zaadresowanego P2P można odebrać na stronie głównej (PROFIL) w WIADOMOŚCI po lewej stronie w dolnej części.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
|
W jakich porach dnia się uczycie? Kiedy najlepiej się uczyć języka?
IPA-- CZY WARTO SIĘ UCZYĆ, czy korzystacie, co to daje w nauce?
nauczanie to praca nauczyciela - taka drobna uwaga językowa -:)
w odpowiedzi na pytanie uczyć się CODZIENNIE małymi porcjami -:) - 12 lat temu
Pozdrawiam - 12 lat temu