ZALOGUJ SIĘ

Czy to jest problem w nauce język?

zmodyfikowany: miesiąc temuostatnia aktywność: miesiąc temu
Uczę się języka, powiedzmy 6 lat, powiedzmy z e.tutorem.pl.

Poziom A1-A2 powiedzmy jeden rok
poziom b1-b2 zajmnie mi 2 lata i 6 miesięcy- teoretycznie
poziom c1-c2 zajmnie mi 2 cirka lata.
-----
materiał przerobiłem solidnie

Kiedy zacząć powtórkę/i

Założenia:
uczę się sam, nie mam pomocników, do Zj. Królestwa nie mogę pojechac.

Czy zrezygnować z nauki?

Lub co robić by przebić mój sufit językowy w nauce?

Jeśli przerobię kurs porządnie, to w trzecim roku nauki co najmniej połowy materiału nie pamiętam?

Czyli wymieniłem podstawowe i bazowe warunki niepowodzeń w nauce.

A co z sukcesami?
abmmichal

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Jak dobrze wiesz, nauka języka obcego nie jest łatwa i zajmuje dużo czasu. Co jakiś czas można poczuć zastój w postępach, ale jest to normalne, nie ma czym się martwić. W ramach aktywnego abonamentu zachęcamy do ponownego wykonania tych lekcji, w których poruszamy interesujące Cię treści, realizowania powtórek i dodawania nowych haseł do powtórek z podcastów - https://www.diki.pl/podcasts
Dodatkowo zajrzyj do naszej zakładki Pomoc ( https://www.etutor.pl/help), gdzie może znajdziesz jakąś inspirację dla siebie.
MyroslavaRozbytska18
Pracownik eTutor

Szanowna Pani Mirosławo,
Pani Profesor,

serdecznie dziękuję za napisany post. To, że grupa poważnych Profesorów nauki języka obcego ( 2 język) dostrzega przedstawione przeze mnie trudności jest faktem; co dobrze świadczy o twórcach programów e.tutor.pl. od A1 do C2.

Pani Profesor dobrze wskazała, gdzie mogę szukać omówienia tych ważnych zagadnień na platformie etutor.pl.,; będzie to pomocne.

Dziękuję i szczerze pozdrawiam, humble student.

Michał
abm
abmmichal
miesiąc temuzmieniany: miesiąc temu

Bardzo się ucieszyłem, że parę osób zauważyło wagę tematu posta w nauce języka obcego.
abmmichal