piotr.grela |
piotr.grela |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
B | budyn1211 |
piotr.grela - Budyn1211 - spróbuj po angielsku z aplikacją, czytnikiem z wbudowanym słownikiem angielskiego-polskim dasz radę!
Nie trzeba zaraz czytać całego rozdziału, ile czasu będziesz miał i ochoty. Ja to najbardziej lubię czytać w środkach komunikacji miejskiej (autobusie, pociągu, metrze). Książka 1984 George'a Orwella jest łatwiejsza w czytaniu niż inna powieść dystopijna New Brave World Aldousa Huxleya w której jest wiele terminów medycznych. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+1 |
piotr.grela - Jestem pewien, że będzie dobrze. Polecam poczytnego brytyjskiego pisarza Jeffreya Archera - pisze on też w bardzo przystępnym angielskim.
Kane and Abel They had only one thing in common . . . William Lowell Kane and Abel Rosnovski, one the son of a Boston millionaire, the other a penniless Polish immigrant - two men born on the same day on opposite sides of the world, their paths destined to cross in the ruthless struggle to build a fortune. Kane and Abel is the marvellous story, spanning sixty years, of two powerful men linked by an all-consuming hatred, brought together by fate to save . . . and finally destroy . . . each other. A real page-turner - prawdziwe czytadło. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
|
budyn1211 - Zerknę, na razie 1984 daje radę, dla porównania potem sprawdzę fragment polskiego tłumaczenia.
-
4 lata temu
|
|
I według mnie od tych czynności powinno się zaczynać naukę każdego języka obcego.
Używając aplikacji Kindle Reader lub inny czytnik ze słownikami można czytać książki w wielu językach.
Słaby byłem z niemieckiego w liceum, gramatyki nie pamiętam a udało mi się przeczytać dwie książki po niemiecku:
Steve Sem Sandberga
1. Die Elenden von Łódź.
2. Die Erwählten.
Bardzo polecam. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu