F | fil.kacz91 |
astrospace |
Marcin48 - Astrospace, jak pięknie napisałeś. Robić POMIMO i CODZIENNIE. Dziękuję za wartościowe porady. Można je zastosować również w innych obszarach nauki angielskiego - nie tylko do słuchania.
-
2 lata temu
|
+5 |
piotr.grela - astrospace - pięknie i mądrze napisał(a).
Słuchaj po angielsku wszędzie w łazience, w kuchni, garażu, na rowerze, w samochodzie, w pociągu i samolecie, nie tylko codziennie ale i nonstop. Uczysz się matematyki, fizyki, informatyki czy czego innego oglądaj podcasty po angielsku. Ja ostatnio zapisałem się na kurs programowania Python. W Pythonie tak programuje się tak jakby pisało się po angielsku. - 2 lata temu |
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
dominik_wolowik |
F | fil.kacz91 |
londynwarszawianka - Na YouTube wpisac:
Learn English through stories, gdzie sa czytanki z podanym tekstem. Tutaj mozemy wybrac poziom trudnosci sluchania, krotsze, badz dluzsze opowiadania. Kilka razy sluchamy czytanki sledzac tekst, a nastepnie bez zwracania uwagi na to, co jest napisane. Na przyklad: jedna seria; 10 razy z tekstem, 10 razy bez tekstu. Moze byc i 20 razy, to zalezy od uczacego sie jezyka. Na poczatek cos krotkiego, aby bylo latwiej zobaczyc wlasne efekty. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+5 |
piotr.grela - Choć nie przepadam za Panem Bezosem i jego Amazonem, to polecam zainstalowanie czytnika Kindle reader i kupienie eBooka z audiobookiem.
Są takie książki abrigded w wersji skróconej, z łatwiejszym słownictwem i gramatyką . Sam tak robiłem. Jak czytam ksiażki to robię screeny nieznanych mi słów i zwrotów i potem wrzucam do Etutora do nauki. Samo czytanie lub oglądanie po angielsku nie przesuwa naszej nauki naprzód. Ja znam cudowny sposób na naukę angielskiego, stosuje ją od wielu lat składa się z pięciu prostych kroków. 1. Powtarzać 2. Powtarzać 3. Powtarzać 4. Powtarzać 5. Powtarzać - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+2 |
N | netis7 |
Bardzo chcę nauczyć się angielskiego ale jestem wielkim LENIEM
Można też słuchać podcastów polskich YouTuberów uczących języka angielskiego, ulubionych piosenek z lyrics, tekstami. To musi być ciekawe...
Dwa zagadnienia bym Ci polecałbym do zapoznania się:
- dźwięk Schwa
- connected speech
Jest to istotne do zrozumienia języka mówionego.
A poza tym praktyka, z każdym dniem będzie lepiej. Jestem tego pewien!
Ja na poczatku rozumiałem co 10 słowo, potem było co drugiego nie znałem. Teraz jak już czegoś nie znam
to nie wpływa na znajomości całości ale każde nie znane mi słówko, zwrot dodaje do Etutora.
Język angielski jest o wiele łatwiejszy niż np. tonalny chiński... - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu