sseba75 |
quantum137 |
Mo-Li -
No i po co ja się w ogóle odzywałam. Człowiek ma dobre intencje, a i tak oberwie. A materiał naprawdę mi się podobał :) - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
|
Mo-Li -
może źle zrozumiałam, ale... http://www.urbandictionary.com/define.php?term=tell%20me%20more ;) - 12 lat temu |
|
quantum137 - O znaczeniu "tell me more" decyduje kontekst, tak samo jak "mów mi więcej" w polskim.
Kontekst jest w poprzednim komentarzu, zresztą niweażne. - 12 lat temu |
+2 |
Mo-Li - Oj, no i powstał tu off-topic na temat "misread intentions"... :)
Pozdrawiam i uciekam, bo w końcu autor pytania się wkurzy. - 12 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
otto202 |
A | anialew |
jgczarnecki - jeśli masz już jakiś zasób słownictwa i nie jesteś początkująca to polecam konwersacje z nauczycielem, nie musi być Native. Ważne aby cała lekcja była w formie konwersacji na konkretny lub dowolny temat a nie wypełnianie testów czy słuchanie materiałów audio. Dzięki temu będziesz próbowała formułować zdania zgodnie z Twoim tokiem myślenia a lektor w razie potrzeby Cię naprowadzi. Oczywiście cała konwersacja wyłącznie po angielsku. Powodzenia.
-
6 lat temu
|
|
hilbert |
anialew - Masz rację, jest dokładnie tak jak mówisz. Niebawem zacznę indywidualne lekcje ukierunkowane na konwersację. Etutor pozostanie wsparciem od słówek i gramatyki, no i dobrą motywacją. Pozdrawiam bardzo i dzięki za radę.
-
12 lat temu
|
|
joke1 |
anialew - Obejrzałam oba filmiki. Szczególnie pierwszy położył mnie na łopatki, choć (pewnie jak większość) też swoje przeszłam w życiu. Zweryfikuję moje podejście do lekcji indywidualnych (niestety, na razie są niezbędne) - ale ograniczę je do minimum. Pozdrawiam bardzo.
-
12 lat temu
|
+1 |
Mo-Li - Ten drugi to nie moja bajka :/
Ale ten pierwszy... "...I don't need hands to hold her heart..." - 12 lat temu |
+1 |
zorija |
K | Konwalia-Majowa |
G | golansky |
Ja próbowałem już wszystkiego, a mieszkam w UK kilka lat. Nawet kontakt bezpośredni z językiem, tzw. osłuchanie nie jest w stanie nauczyć cię mówić, jeśli sam nie będziesz na tyle zdeterminowany, by chcieć usłyszeć co do ciebie mówią. No bo jak usłyszysz jeśli nie kojarzysz słów? Tylko codzienna, ciężka praca i pokonywanie własnego lenistwa da efekty.
Więc przestań odwlekac i bierz się do roboty sseba75! - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu