ggosia84 |
E | Elwirka777 |
ggosia84 - wiem i wszystko rozumiem z tym ze ucze sie od 2 lat i jakos mi jest ciezko troche z gramatyka
-
13 lat temu
|
+1 |
Ewa_G1967 - Gosia gramatyka jest do opanowania w ciągu roku mam na myśli tę podstawową ale najważniejsze są zdania w kontekście. Ucz się całych zdań i fraz a nie samych tylko słowek.
-
13 lat temu
|
+1 |
Elwirka777 - Spróbuj spojrzeć na swój cel nie holistycznie a z perspektywy małych kroczków i ciesz się z drobnych sukcesów. Zacznij od potocznych zwrotów, słówek i podstaw gramatyki. Rozwijaj umiejętności receptywne czyli słuchanie i czytanie ze zrozumieniem w pierwszej kolejności, pisanie i mówienie na razie zostaw.
-
13 lat temu
|
0 |
Elwirka777 - Słuchaj muzyki z angielskimi tekstami. Jeśli lubisz jakiegoś anglojęzycznego wykonawcę tłumacz sobie jego teksty i śpiewaj razem z nim, oczywiście jak najczęściej słuchaj muzyki. Oglądaj filmy bez pl lektora. Czytaj artykuły, książki, opowiadania, nawet krótkie czytanki w książkach (nie przejmuj się, jeśli dużo nie zrozumiesz)
-
13 lat temu
|
+1 |
Elwirka777 - I myśl pozytywnie:) ciesz się tym, co już umiesz i nie dręcz tym co jest jeszcze nowe. Nie oczekuj od siebie niemożliwego, spójrz realistycznie.
Ps. co do "szybkiego" mówienia to trzeba zwrócić uwagę nie tylko na gramę ale także na: płynność, pronunciation, ład i skład, słownictwo, transitional devices i kulturę wypowiedzi. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
quantum137 |
M | mokam333 |
ggosia84 - z tym rozmwianiem to chyba troche gorzej ale OK dzieki tez mam problem z gramatyka
-
13 lat temu
|
+1 |
maddie1819 |
quantum137 |
absolwentka |
Ewa_G1967 |
yeeezooo - Musisz też zrozumieć osobę, która zaczyna. Ona może tego nie wiedzieć co ty, po tych 4 latach nauki i doświadczenia, więc nie należy się krzywić i irytować tylko odpowiedzieć. Ta osoba za te 4 lata też spotka nowicjusza, który znowu zada to pytanie, po to jest forum. Na forach zachodnich to norma, że padają czasami banalne pytania u nas odwrotnie każdy chce być ekspertem, więc po co forum?
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+5 |
J | jredlicka-dysko |
absolwentka - Dokładni. Ja jestem po takiej prawie 7 letniej przerwie. Nie polecam! Zaczynam od A1...
-
13 lat temu
|
+1 |
D | dawid34 |
rupcio - ostry początek, strach pomyśleć co będzie później jak ktoś narzuci takie tempo:)
-
10 lat temu
|
+1 |
mniszka |
jerzy_pozoga - Hi mniszka, spodobała mi się wypowiedź Poliglotka z Polski. Jej wypowiedzi są jasne I czytelne w rozumieniu. I ja również bedę bardziej aktywny w czytaniu. Mniszko, z mojej strony masz duży Plusod serca za tego linka. Dziekuję.
-
9 lat temu
|
|
mniszka - Na kanale poliglotki z Polski można znaleźć więcej filmów dotyczących skutecznych metod nauki języków obcych. Mówi ona m.in. o tym że nie warto uczyć się pojedynczych słów i zasad gramatycznych, lecz język należy przyswajać poprzez oglądanie filmów i czytanie.
Podobne zasady wyznają inni podani przeze mnie poligloci, wszyscy języków obcych uczą się samodzielnie, nie na kursach, a każdy z nich mówi o tym jak ważne jest "zanurzenie" się w języku- należy jak najwięcej czytać, słuchać oraz mówić i pisać, a nie tylko zakuwać regułki. Podkreślają też ogromną rolę motywacji w nauce języka. - 9 lat temu zmieniany: 9 lat temu |
|
D | dawid34 |
How to study writing skills? Jak uczycie się pisać po angielsku bez nauczyciela?
Wymień tylko jedną, Twoim zdaniem najskuteczniejszą metodę nauki języków obcych :)
Czy wolicie uczyć się z eTutorem czy chodzić do szkoły językowej?