ggosia84 |
quantum137 |
ggosia84 - wiem ze trzeba poswiecic dosc duzo czasu na to i rozumiem ale jakos mi to ciezko opanowac tak jak wczesnie pisalam nie umiem jeszzce przetlumaczyc z ang na poslki moze jednak cos poradzisz?
-
13 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Gosiu do wszystkiego trzeba czasu, nie rzucaj się na głęboka wodę tylko po kolei małymi krokami poznawaj j.angielski. Rób po kolei lekcje, nawet jak nie masz premium na necie jest zatrzęsienie materiałów, są biblioteki, jest wiele rzeczy za darmo, trzeba je tylko znaleźć :)
-
13 lat temu
|
+2 |
Marzyciel - Moje były całkiem nie związane z Twoim pytaniem więc też coś Ci napiszę. Przy uczeniu się gramatyki bardzo pomagała mi ta książka: http://www.ceneo.pl/123578
Pozdro i powodzenia ;) - 13 lat temu |
+1 |
quantum137 - oj.... Marku mam to repetytorium ale to pozycja dosyć trudna, poziom matury i wyżej...
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+2 |
quantum137 - Być może tak, ale na początek to nie jest odpowiednie.
Już lepiej by przewałkowała Murphy pierwszy poziom, starczy na rok i można się uczyć samemu. ... to repetytorium, nie podręcznik :D Tłumaczone jest bardzo dobrze ale są to trudne i problematyczne zagadnienia do których trzeba mieć bardzo solidne podstawy. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
Marzyciel - Gosiu słuchaj się Quantiego, a dobrze na tym wyjdziesz, a tę książkę z linku zostaw sobie na później, jeszcze raz pozdro ;)
-
13 lat temu
|
+1 |
piter_c - Kiedyś widziałem w jednej szkole językowej w Anglii mniej więcej taki napis:
"Do not study grammar. You can study grammar if you know the language pretty well." Chyba coś w tym jest... - 13 lat temu |
+4 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
drumstick |
slawek4 - Super przykłady podałeś Kolego. Zawsze myślałem, że gramatyka jest najważniejsza.
-
13 lat temu
|
|
quantum137 |
absolwentka - Zgadzam się również. Nie ma nic od razu. Ja naukę niemieckiego rozpoczęłam 15 lat temu. Dla jednego dużo, dla innego mało. Dla mnie to czas dobrze spożytkowany, który szybko minął. Poza tym zawsze miałam problemy (i mam) z językiem polskim, a więc nie wymagam od siebie rzeczy niemożliwych. Nigdy nie powiem, że znam jakiś język biegle, bo nie czuje tego (nawet w odniesieniu do języka ojczystego). Pozdrawiam!
- 13 lat temu |
+1 |