colombo |
M | m0rogucka |
baassiam - Bardzo fajna i skuteczna metoda. A poza tym można się świetnie przy tym bawić i szukać nowych słówek. Można też tworzyć drzewka słówek z jednej kategorii. Wiem, że eTutor już ma gotowe listy słówek (np. kategoria "Ubrania", "Pogoda" itd.), ale można robić ciekawe rysunki-drzewka (metoda przyjemna zwłaszcza dla dzieciaków).
- 11 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
O | ola2611 |
zorija - tylko poprzez naukę zdań,w których są użyte - szczególnie te o wielu znaczeniach (a nie np.szafa,chleb itp)- a już na pewno phrasal verbs !
-
11 lat temu
|
+3 |
ola2611 - Do powtórek wprowadzam sporo słówek, po jakimś czasie usuwam je (lub nie- zależy od stopnia trudności) i wprowadzam całe zdania. Praktycznie codziennie robię powtórki, nieraz nie zawsze starcza mi czasu na lekcje, ale powtórki muszą być. Pozdrawiam
-
11 lat temu
|
+1 |
grzegi44 |
K | Kardamon |
kasia16080 |
A | Aria |
jurand220 |
baassiam |
colombo - dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Zazdroszczę systematyczności i ciekawych pomysłów. Podobnie jak Ty, staram się duzo pisać, słucham, ale nie mam okazji do mówienia po angielsku. Jak sobie z tym radzisz? Czy ćwiczysz wymowę tylko powtarzając słowa i zdania, czy na codzień masz styczność z anglojęzycznymi rozmówcami?
-
11 lat temu
|
|
baassiam - Mieszkam w Anglii od prawie 11 miesięcy. Mam styczność z Anglikami. Pracuję jednak z Polakami i częściej rozmawiam z nimi, niż z Anglikami. To jest minus ogromny, bo wolałabym ćwiczyć swój angielski. Ale co zrobić? Pozostaje ćwiczyć język w codzienności: na zakupach, na wycieczce, do kina itd. W pracy nie mam takich możliwości, to radzę sobie inaczej. No i pomaga mi także angielska telewizja :) (i wiele wspomnianych metod).
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
|
colombo |
grzegi44 |
baassiam - Wow, niesamowite. Ale także wymaga dużego samozaparcia! Wierzę, że jest to skuteczna metoda, chociaż trzeba pewnie wykazać się ogromną cierpliwością.
-
11 lat temu
|
|
colombo |
absolwentka |
A | as-anika |
E | ekubiak |
monika22_12 - jeśli chodzi o fiszki to jest to coś podobnego do połączonego modułu słówek i powtórek w etutorze, z tym że ustalasz sobie ilość słówek (np. 10) ile chcesz poznać w danym dniu, program losuje je i musisz wykonać z nimi serię ćwiczeń (napisać słówko na podstawie polskiego tłumaczenia, angielskiej wymowy, wskazać słówko które się usłyszało, wskazać jego tłumaczenie z ang. na polski i odwrotnie). Jak dla mnie - bardzo dobry. Jeśli chodzi o lekcje - nie miałam przyjemności, konwersacje są dosyć ciekawe, poziom dużo wyższy listeningów niż na portalu (przynajmniej jak dla mnie nieco za trudne jeszcze :) ) Gramatykę widziałam, ale nie robiłam z niej lekcji więc nie powinnam się wypowiadać chyba :)
-
11 lat temu
|
|
L | lumpsum1 |
beatusmartinus |
A | anialew |
colombo - Zgadzam sie z Tobą - nie ma jednej skutecznej metody dla uzyskania wyniku w jakiejkolwiek dziedzini a zwłaszcza w nauce języków obcych. Moje pytanie jest formą zabawy :) Cieszę się, że tak wiele osób podaje swoje propozycje. Znajduje tu nowe sposoby pracy z językiem, niektóre dają całkiem dobre efekty. Pozdrawiam
- 11 lat temu |
+2 |
futbolowa |
rupcio - matką systematyczności jest zaś ochota do nauki, czyli podstawa wszelkich podstaw
-
11 lat temu
|
+3 |
colombo - otóż to! a z tym u mnie ostatnio jakoś gorzej, wszystko przez te święta :) Pozdrawiam
- 11 lat temu |
|
baassiam |
piotr.grela |
mniszka |
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2024 r.? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪