spirulinka |
Jokasta |
Bilberry - pytanie było, bawiliśmy się wtedy ramkami :D
oba tłumaczenia są dobre, po prostu eTutor zna jedną dobrą odpowiedź - 13 lat temu |
+1 |
spirulinka - chodzi mi o użycie dwa słowa....
study i learn - wychodzi na to,że są to synonimy. - 13 lat temu |
|
spirulinka - będę trzymać bardziej na smyczy moją drobiazgowość , za powtórne pytanie przepraszam. Dziękuję za wyrozumiałość:)
-
13 lat temu
|
|
Bilberry - nie przejmuj się, takich rzeczy nie możesz się nauczyć tutaj, do tego jest po prostu potrzebne obycie, osłuchanie z językiem, słuchaj dużo po angielsku
a co do pytań, to sam mam często takie, eTutor pyta ja odpowiadam, a potem okazuje się, że odpowiedź inna niż moja i wtedy się zastanawiam, czy moja też jest poprawna - 13 lat temu |
+1 |
TLK - spirulinka - po polsku możemy powiedzieć,że on uczy się matematyki lub równoważne studiuje matematykę.
Uczy się - każdy rodzaj szkoły. Studiuje - raczej w szkole wyższej ,ale niekoniecznie -:) - 13 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
E | efogt |
spirulinka - Dziękuję Ci pięknie -widzę ,że angielski ma to do siebie ,że jedno słowo ma taką masę znaczeń - np. claim - utrzymywać , zapewniać o czymś, twierdzić, a jednocześnie twierdzenie, zapewnienie. Wiele słów to jednocześnie rzeczowniki i czasowniki - w powtórkach przy tłumaczeniu czasownika etutor podaje synonimy - nie mówię ,że to źle - ale to jest podwójna nauka - bo trzeba te słowo też zapamiętać. Confidence - tego to już nijak spamiętać nie potrafię - alergię na nie mam :):)
- 13 lat temu |
|
efogt - Ja tez mam masę słów, których nie mogę zapamiętać: confident, confidence, convincing itd. Wszystkie te słowa są do do siebie podobne i powiem Ci że zbytnio jakoś się nie staram żeby na siłę je zapamiętywać. Wszystko przyjdzie z czasem a bez ich zapamiętania na razie jakoś będę żyć, trudno:) Pozdrawiam serdecznie.
-
13 lat temu
|
+1 |
I enjoy playing basketball. I enjoy play basketball.