piotr.grela |
Pipstaker7 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
piotr.grela |
Lightning - Ale co w tym śmiesznego? W krajach azjatyckich* wymowa amerykańska jest standardem w nauczaniu, i brytyjskiego na pewno tam nie uświadczysz.
* - Może niekoniecznie w Chinach, bo to w sumie zależy od szkoły/regionu, ale w Korei, Japonii czy na Tajwanie to na bank jest amerykański i nikt o brytyjskim tam nie myśli, bo i po co? Nawet w Indiach już zaczynają się uczyć wersji amerykańskiej, a to w końcu była brytyjska kolonia. - 3 lata temu |
|
Pipstaker7 |
Kurs Dirty English- powtórki po zakonczeniu kursu
Poproszę więcej nagrań słów i zwrotów w brytyjskim angielskim.
Czy w kursie eTutor niemiecki pojawią się poziomy C1 i C2?
Niemcy mówią: Bahnsteig, Krankenhaus a Szwajcarzy: Perron, Spital. Jednak nikt nie myśli dzielić języka niemieckiego na krajowe, osobne wersje. To nasz umysł trzeba uelastyczniać! - 6 lat temu
po amerykansku to albo jestem rzeczywiście Amerykaninem albo jest cos ze moja glowa nie tak :-) Jezeli, ktos sie uczy dla samego siebie, nie zamierza nigdzie wyemigrowac to warto uczyc sie i angielskiego i amerykanskiego ale to jest sam jezyk ale z bardzo rozna wymowa. - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu
@Piotr-Grela: To ciekawe, bo z tego co ja wiem to są w UK osoby które nie są Amerykanami, a mówią na amerykańską modłę i nikt nie ma z tym problemu. Fakt, te wersje się różnią, ale nie na tyle, by ktoś się miał z tego śmiać. To bez sensu. - 3 lata temu