k2Marko |
R | radmar2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
k2Marko |
Tez_ja - Testy, które robisz, a które nie są zawarte w programie lepiej wysyłaj do sprawdzenia tu:
http://www.ang.pl/groups/ostatnie_wpisy Przypuszczam, nauczyciele eTutora ci tych nadliczbowych nie sprawdzą - mają jakieś limity miesięczne i nie mogą sprawdzać w nieskończoność. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
zolty - W ramach pakietu Premium nauczyciele sprawdzają również podesłane inne prace niż wykonywane w eTutorze. Łączny limit sprawdzanych prac wynosi 2500 słów i jeszcze nie zdarzyło się, żeby ktoś go znacząco przekroczył. Więcej informacji na ten temat można znaleźć na stronie https://www.etutor.pl/zamowienia/oplaty/sprawdzanie-prac/
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
Tez_ja -
Dzięki za wyjaśnienia. Coś mi z tym limitem się kołatało, ale faktycznie 2500 słów na miesiąc, to nie jest mało. - 13 lat temu |
|
k2Marko |
zolty - Pracuje się stale z jednym nauczycielem, dzięki temu może on bieżąco kontrolować poczynione postępy. Komunikacja odbywa się poprzez wiadomości na naszej platformie, a ćwiczenia do sprawdzenia można przesłać również jako załącznik do wiadomości.
-
13 lat temu
|
+1 |
R | radmar2 |
k2Marko - Z tego co wiem, to 80 zadań będzie tego typu:
http://imageshack.us/f/402/beztytuuqhx.png/ No i do tego list :) - 13 lat temu |
|
radmar2 - I to jest test dla poziomu B1?
Co to za test, wygląda bardzo prosto jak na B1? - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
k2Marko - To jest test diagnostyczny z uczelni, jakiemu poddawani są studenci pierwszego roku, by określić ich poziom zaawansowania i przydzielić do odpowiednich grup. Myślałem, że poziomem nie odbiega od testu rekrutacyjnego, ale skoro tak piszesz to lepiej zapytam w dziekanacie. Przykładów właściwych testów (tych rekrutacyjnych) niestety nie mogę pobrać, bo nie działają linki...;/
-
13 lat temu
|
|
radmar2 - Tak sobie myślę, że jeśli to ma być zwykły test kompetencyjny to nie masz się zbytnio czego obawiać. Tego typu testy mają za zadanie stwierdzić stopień opanowania języka w celu podziału na grupy itp. Może będzie wiadomo coś więcej jak napiszesz co to za szkoła, mają tam być wykłady "in english", czy też chcesz uderzyć na filologię angielską?
-
13 lat temu
|
|
k2Marko - Nie nie... Wybeiram się do Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie na studia mundurowe i jest wymóg co do angola: 80% z podstawy lub 35 z rozszerzenia lub co najmniej 6/15 pkt z tego testu o którym mówie(jeśli ktoś matury z angielskiego nie pisał) Tylko chciałbym zdobyć jak najwięcej punktów z tego testu, żeby zwiększyć swoje szanse w rekrutacji. Zaraz napiszę maila do dziekanatu z zapytaniem o poziom trudności. Odpisują dość szybko więc jutro powinienem już wiedzieć :)
-
13 lat temu
|
|
k2Marko - Chyba już znalazłem odpowiedź na stronie: "Uzyskanie poniżej 50 punktów oznacza, że student zakwalifikował się na obowiązkowy kurs wyrównawczy, gdyż nie osiągnął poziomu B1 (czyli intermediate)." Wiec wychodzi na to, że test rekrutacyjny, skoro ma byc cały na poziomie B1, będzie trudniejszy od tego diagnostycznego, ale i tak zapytam. Póki co, myślę, że forma będzie taka sama tylko przykłady trudniejsze.
-
13 lat temu
|
|
radmar2 - Co by nie mówić, jeśli zaczniesz się regularnie uczyć, to bez problemu go zdasz. Z tego co widzę on nie jest nawet zbytnio nastawiony na gramatykę, a na znajomość pewnych zwrotów i niuansów, których znajomość wejdzie Ci w głowę podczas obcowania z językiem. Bardziej jest on nastawiony na praktyczne opanowanie języka.
-
13 lat temu
|
+1 |
Planowane zmiany w sposobie prezentacji lekcji
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2024 r.? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
Wymień tylko jedną, Twoim zdaniem najskuteczniejszą metodę nauki języków obcych :)