Bilberry |
Dalegor - Dokładnie:) hiszpański albo Francuzki. jeden miesiąc nauki i można już jechać tam na wakacje bez tłumacza
-
13 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Chyba żartujesz Dalegor, 1 miesiąc...taaaaa i jeszcze język Francuski.
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+4 |
endriuus - Dokładnie , angielski jest świetny. Chętnie jednak wykupiłbym lekcje hiszpańskiego.
-
13 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
A | Agapie |
lamia_wroc - wydaje mi się, że największą pracę e-tutor ma za sobą: zrobili platformę - narzędzie do nauki, które działa.
Teraz tylko przygotować kontent. Brzmi prosto! :) PS. mój niemiecki, jego poziom baaardzo potrzebuje etutora w tej wersji:) - 13 lat temu |
+3 |
S | sdzwig |
ania_85r - o tak. może bym sobie coś przypomniała
i niemiecki dla siostry - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
Bilberry |
Krasnala |
czupiratynka |
paulina2701 |
wacek6713 |
Bilberry - oba języki germańskie, ale to tak jabyś pytał Polaka czy nie dogada się z Rosjaninem, albo Czechem - zdarzy się czasem podobne słowo, ale Polak bez nauki zrozumie tylko parę pojedyńczych słów u Rosjanina, podobnie Niemiec holenderski
-
13 lat temu
|
+1 |
wacek6713 - Może wyjaśnię.Holendrzy porozumiewają się zarówno angielskim jak i niemieckim.Jest w tym tylko taki szkopuł, że nie lubią Niemców i z tym językiem nie masz szans w żadnym urzędzie czy instytucji.Angielski owszem,ale gdy przychodzi do szczegółów (np.warsztaty sam.)robi się problem,nie znają technicznych określeń.Z kolei wszystkie pisma urzędowe są po holendersku,więc my mamy problem.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+2 |
wacek6713 - Bilberry,jeszcze jedno.Pracowałem z Rosjanami w Finlandii i pomimo wielu lat męki z j. rosyjskim w szkołach miałem problem z porozumieniem.Ty twierdzisz, że Polak bez problemu dogada się z Rosjaninem albo Czechem, a według mnie Polak z Polakiem ma kłopoty.Jak nie wierzysz to jedź na Śląsk albo na Kaszuby.
-
13 lat temu
|
0 |
Bilberry - @wacek6713, wręcz przeciwnie, twierdzę, że nie porozumie się, napisałem: zrozumie tylko kilka pojedyńczych słów
-
13 lat temu
|
+1 |
wacek6713 - OK,Bill moja pomyłka .Źle zrozumiałem twoja wypowiedź.A co do kobiet,to złe wyobrażenie.Typowa mieszkanka Holandii to w dzisiejszych czasach już "mieszanka" różnych ras,a te są piękne,więc warto.
-
13 lat temu
|
+1 |
lamia_wroc - a może zaczniemy od tego, że czasem nauka języka to hobby samo w sobie a nie ŚRODEK do znalezienia pracy/zdania matury itd :)
niektórzy uczą się tak just for fun :) - 13 lat temu |
+1 |
granat |
🟠 [Wątek eTutora] Bądź na bieżąco: odświeżona wersja 🎙️ trenera wymowy i planowane testy.
He don't, she don't - dlaczego tak niegramatycznie mowia niektorzy Anglicy
Wymień tylko jedną, Twoim zdaniem najskuteczniejszą metodę nauki języków obcych :)
Aplikacja mobilna - zainstaluj i ucz się offline
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków