mniszka |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
vartrox |
piotr.grela |
tamek |
soli |
piotr.grela |
? | Gość |
barmac05 |
T | trampek26 |
amig |
piotr.grela - Amig a po co Ci Anki? Wszystko co tam masz a może jeszcze więcej możesz mieć w Etutorze i większość słów i zwrotów jest nagranych. Też na początku używałem Etutora i Supermemo. Tylko, że Supermemo miało niewiele ponad 30.000 słów i zwrotów.
- 8 lat temu |
|
amig - Dziękuje Piotr za wskazówkę, nie kwestionuje przydatności powtórek w Etutorze, ANKI z pewnością wymaga od mnie więcej pracy i czasu bo każdą notatkę (fiszke) muszę stworzyć sam, lecz w moim przypadku jest to akurat zaleta a poza tym codziennie wyznaczam sobie cel, który muszę zrealizować tj wpisanie od 5 do 20 nowych haseł ale przede wszystkim ich szczegółowe "rozłożenie na czynniki pierwsze" w sposób jak najbardziej zrozumiały dla mnie. Posiłkuję się oczywiście słownikiem DIKI bo jest to narzędzie bez którego nie wyobrażam sobie nauki :)
-
8 lat temu
zmieniany: 8 lat temu
|
|
piotr.grela |
amig - dokładnie, nie ma się co łudzić iż są jakieś metody lub techniki, które spowodują, że w parę tygodni lub miesięcy opanujemy język, jest to po prostu niemożliwe. "Take small steps every day" i tyle w temacie. Powodzenia również :)
-
8 lat temu
|
+2 |
futbolowa |
Barbara.m - Witamy z powrotem :-) Ja na jesieni miałam przerwę ale przy pierwszej promocji jaka się pojawiła znowu wykupiłam abonament :-)
-
8 lat temu
|
+1 |
futbolowa - Dobrze, że są te promocje :) Choć tęsknię za czasami, gdy można było abonament wykupić za 80 czy 90zł :)
-
8 lat temu
|
+1 |
Barbara.m - Oj tak, ja też :-) Teraz jak pojawiła się noworoczna promocja to przedłużylam o kolejny rok :-) Nie wiadomo kiedy i jaka będzie następna :-)
-
8 lat temu
|
+2 |
B | bmaciaszczyk |
mosiek87 - zgadzam się ale przydałoby się więcej praktyki może ktoś zna fajne podcasty (najchętniej z bezpłatną transkrypcją) lub filmy video z business english?
-
8 lat temu
|
|
bmaciaszczyk - podcasty polecam stąd: http://www.bbc.co.uk/learningenglish/ - przy części jest transkrypcja
a typowo biznesowe (bez transkrypcji) podcasty ściągam stąd: http://www.bbc.co.uk/podcasts . Można sobie dobrać różną tematykę. - 8 lat temu |
+1 |
Celowo pomijam rubrykę sugestie bo problem jest poważniejszy
Dziwne przygody w nauce języków obcych - ang.
I jestem na poziomie jestem A1 czyli zaczynam naukę w tym roku - 8 lat temu zmieniany: 8 lat temu