abmmichal |
abmmichal |
piotr.grela - Michał nie przejmuj się. My Ciebie bardzo lubimy na tym forum i rozumiemy co chcesz nam przekazać.
Brakuje na tym portalu wielkiego testu gramatycznego, słownictwa który by pokazywał, w detalach co umiemy a co nie i na jakim poziomie zaawansowania jesteśmy... Dużo zdrówka Michał! - rok temu |
+4 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
abmmichal |
abmmichal |
abmmichal |
Majon115 - Moje przemyślenie na Twój temat :
a może spróbuj może rozmawiać w języku którego się uczysz. jest możliwość rozmów z native speaker przez internet. nie bój się mówić z błędami i akceptuj poprawki jako coś naturalnego. moje doświadczenie takie że nie potrafiłem mówić i pisać (poza podstawami OK - Yes - NO ) i zostałem zmuszony przez życie do nauki w pracy z ludźmi. w ten sposób uczyłem się szwedzkiego, niemieckiego a teraz angielski. Dalej niewiele potrafię, ale daję radę sobie w różnych sytuacjach. To one mnie uczą mowy czy pisania a tu staram się wszystko usystematyzować. Popełniam błędy i cieszę się z ich poprawek i postępów. Pozdrawiam - rok temu |
+5 |
piotr.grela - Michał masz dużą wiedzę z języka angielskiego, z resztą większość ludzi tutaj na forum językowym też.
Interesujesz się sprawami religijnymi. Mnie to zawsze interesowało ile tak naprawdę było Ewangelii, dlaczego tylko 4 zostały wybrane z wielu... Ciekawe rzeczy są zapisane w Ewangelii Judasza, Magdaleny... Większość z tych ciekawych informacji można znaleźć po angielsku. Zwłaszcza interesujące jest życie Jezusa Chrystusa w młodym wieku. https://www.rethinknow.org/facts-about-jesus/ Moje poglądy na tematy religijne, zmieniły się po tym jak wyjechałem do UK, spotkałem się z wieloma religiami. Dla moich sąsiadów Jezus Chrystus nie jest Bogiem a jednym z prorokow. - rok temu zmieniany: rok temu |
+2 |
abmmichal |
darkobo - Można. Był czas, kiedy Skype był dla mnie podstawowym sposobem komunikacji (na długo przed tfutfu19). Nadal dość często korzystam z wideokonferencji. Ale jednak dużo bardziej preferuję kontakt bezpośredni. Może to kwestia wieku? Może dla młodszych pokoleń, przyzwyczajonych do kontaktów za pośrednictwem monitora/ekranu od dziecka nie jest to żadnym problemem?
-
rok temu
zmieniany: rok temu
|
+2 |
Majon115 - Wiesz czasem jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ja też wolę porozmawiać w 4 oczy, ale jak nie mogę to korzystam z "zamienników" komunikacji. Pamiętaj, że skoro masz możliwość to ją wykorzystaj na 100 procent. Nie możesz się ruszyć na miasto, z kraju ? zrób tak aby to przyszło do Ciebie. Motywację chyba masz?
-
rok temu
|
+3 |
Michał podziel sobie naukę angielskiego
na obowiązki:
- powtórki na Etutorze
i na przyjemność czytanie i oglądanie.
Znalazłem ciekawy artykuł w Times of Israel, że AI Sztuczna Inteligencja napisze jedną świętą księgę, która da podstawę pod jedną nową religię.
https://www.timesofisrael.com/yuval-noah-harari-warns-ai-can-create-religious-texts-may-inspire-new-cults/?fbclid=IwAR0S8p5vYjk244ki1fqSkRmekoyi6sMZMKiSg1eYT8u6duLfgW4dCfJJTZ4 - rok temu zmieniany: rok temu