ZALOGUJ SIĘ

Jak dodać sugestię *nowego* tłumaczenia?

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Rzadko, bo rzadko, ale zdarza się, że znam dodatkowe tłumaczenie danego słowa (pracuję w UK). Jedyna możliwość proponowania tłumaczeń jaką znalazłem, to w serwisie diki.pl przy braku łumaczenia danego słowa.

Czy istnieje jakaś możliwość proponowania *nowych* łumaczeń w serwisie etutor.pl np. z poziomu słownika? Opcja "Prześlij sugestię" brzmi złowieszczo, bo formularz sugeruje problem techniczny, a nie merytoryczny.
?
Gość

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

D
daga3030
Gość - Dzięki za sugestię. Mnie jednak chodziło o dodawanie nowych tłumaczeń dla słów istniejących w słowniku.

To jak się z tym obszedłem, polegało na wpisaniu jakiegoś bełkotu w serwisie diki.pl (kuzyn etutor.pl, ten sam słownik/baza), gdzie pojawił się link "Zaproponuj tłumaczenie". Zamiast tego mogę z nowo zdobytą wiedzą po prostu wbić w pasku adresowym https://www.diki.pl/o-slowniku/kontakt/wiadomosc/?t=newword&q=<słowo> (należy podstawić wartość pod <słowo>) i w formularzu opisać, co mnie dręczy.

Zastanawiałem się jednak, czy jest jakiś bardziej zintegrowany sposób na przejście przez ten proces np. z poziomu wyników wyszukiwania w słowniku etutor.pl.
- 12 lat temu

Można spokojnie wysyłać do nas sugestie za pośrednictwem "prześlij sugestię". Takie zgłoszenie zostanie przekierowane do osób zajmujących się rozwojem słownika. Pozdrawiamy :)
japonskiwachlarz