piotr.grela |
H | halkins |
piotr.grela - Kiedyś dodawałem wszystko jak leci i wyszło mi ponad 125.000 elementów w powtorkach.
Rok temu skasowałem wszystko i znowu buduję swoją bazę słów i zwrotów od nowa. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
|
halkins - Ej... no chyba się pomyliłeś... może 12500 elementów, hihihi.. Naprawdę aż tyle...
Ja dostaje zawrotów głowy jak mam więcej niż 200 słówek dziennie do powtórzenia. A kasowanie bazy danych przerobiłem już chyba z 3 razy.. - 4 lata temu |
|
piotr.grela - 12500 to chyba teraz mam po roku od skasowania.
Ogromna liczba słów znanych biernie pomaga mi w czytaniu, bo nie muszę zaglądać co chwilę do słownika ale... mam wielu znajomych, co mają o wiele mniejszą znajomość słów ale lepiej ode mnie mówią. W poprawie mówienia, bardzo pomaga mi "shadowing" (czyli mówienie, kwestii za aktorami) serialu "EastEnders". Tylko, na że w tym serialu, ludzie często krzyczą na siebie i mówią: "You ain't my mom", "Maybe Phil is my dad" :-) - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+3 |
piotr.grela - Halkins miałem taką fazę i powtórek dziennie ponad 200-300, potem mi zostawały najtrudniejsze 30 elementów, wałkowałem je cały dzień... W procesie nauki miałem 130.000 i w poczekalni ponad 30.000 elementów.
Skasowałem wszystko i mam teraz tylko do 50 powtórek dziennie i dodaje tylko słówka i zwroty z serialu EastEnders. Bo jakbym dodawał wszystkie słowa a właściwie zwroty to bym znowu zakopał się w powtórkach. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
TIC-TAC Naprzemienne powtórki z shadowingiem
Shadowing - powtarzanie dialogów w oglądanych filmach, serialach
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
Jurek - "No pain no gain".
Może uda mi się wydzierżawić "działkę ogrodową" :-) - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.