B | Bogusia1231 |
G | grd |
Bogusia1231 - Według mnie kolor niebieski to wymowa brytyjska, granatowy amerykański. Z trenerem dałam radę w taki sposób, że jak wyskoczy mi "granatowe" nagranie, to wychodzę i wchodzę jeszcze raz.
-
6 lat temu
|
+4 |
grd - sprawdziłam to i faktycznie działa dobrze, jak chce się uczyć angielskiej wersji, bo wyskakuje to całkiem losowo, ale chyba na 20 prób tylko 1 miałam amerykańską. I lepsza by była samoocena, bo żeby "zaliczyć" 100%, muszę wypowiadać każde słowo oddzielnie, a ja właśnie chciałabym się nauczyć jak sprawnie łączyć wyrazy w wyrażeniach. Może źle kładę akcent? Jakie macie zdanie na ten temat?
-
6 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
N | netis7 |
parseq - Przy niektórych zdaniach też osiągam dziwne rezultaty... :-)
Mój tablet ma najwyżej średniej jakości mikrofon. Może warto spróbować z zewnętrznym mikrofonem, takim w piance? Kłopot ten może dotyczyć też Twojego telefonu, jeśli go używałeś. - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+1 |
grd - ktoś z etutora już się gdzieś wypowiedział, że to najtrudniejsza do zrobienia funkcja. Ma działać na poziom A i moim zdaniem, na poziomie wyraźnego wypowiadania, oddzielnie każdego z wyrazów, działa bez zarzutu.
-
6 lat temu
|
|
netis7 - Wymowę trenowałem na Galaxy S 5 Neo - przyzwoity sprzęt ale może nie dość. Poziom A. Jak mnie "nie rozumie" to staram się powtarzać powoli - fakt przy szybszej mowie głupieje, a przecież uczą nas tu mówić/rozumieć w normalnym tempie... Więc ten trener to chyba "takie sobie" narzędzie.
-
6 lat temu
|
+1 |
grd - dokładnie, też bym chciała pouczyć się takiej wymowy, jaką słychać na przykładach - czyli jak łączyć wyrazy, ale do tego niestety ta gra nie służy.
-
6 lat temu
|
|
parseq - Zminiaturyzowany mikrofon w telefonie (dobrej klasy) może być zoptymalizowany do pracy w najtrudniejszych, specyficznych warunkach rozmowy na zewnątrz. Myślę, że dla pewności przetestowanie pracy z zewnętrznym mikrofonem nie byłoby błędem... Mikrofon studyjny albo w kościele jest zwyczajnie większy.
-
6 lat temu
zmieniany: 6 lat temu
|
+1 |
agnieszka.kw Pracownik eTutor |
lukikow - Czy w ogóle planowane jest przetłumaczenie wszystkich słów/zdań/wyrażeń z amerykańskim akcentem?
-
3 lata temu
zmieniany: 3 lata temu
|
|
Hungarian czy to słowo jest dobrze wymawiane w diki, wg mnie zapis fonetyczny jest inny
Litera "T" najtrudniejsza litera w AmE - 6 sposobów wymowy
niestety słuch mnie zawodzi, POMOC - wymowa słowa "wonder"
Jak lepiej uczyć się wymowy w języku angielskim ? Pojedyńczk czy zasadami ?
Nowi lektorzy do nowych zdań (po zmianach w A1/A2)
Pomysł na usprawnienie - link w słowniku kierujący do lekcji tematycznej