![]() | talpa |
Przeczytaj wpis na blogu Leona, w którym opisuje on Sarę. Napisz podobną wypowiedź o osobie, którą lubisz. W razie potrzeby korzystaj ze słownika wbudowanego w lekcję. Twoja wypowiedź powinna mieć co najmniej osiem zdań. Pamiętaj, aby napisać:
Useful vocabulary |
---|
|
![]() | Jokasta |
talpa - Dzięki, ale niestety pod podanym linkiem nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie :(
-
13 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Jak się dokładnie przyjrzysz, to pod podanym linkiem znajdziesz odpowiedź ale faktycznie nie jest to łatwe.
-
13 lat temu
|
|
Jokasta - Cieszę się, że chociaż wróciłeś tu (talpa)aby poszukać rozwiązania. Niektórzy zadają pytanie i nie raczą się zapoznać z odpowiedzią. Pozdrawiam.
-
13 lat temu
|
+1 |
talpa - nie rozumiem... to po co w ogóle pytają? Moje wątpliwości rozwinąłem w odpowiedzi dla quantum137
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - 'Niektórzy zadają pytanie i nie raczą się zapoznać z odpowiedzią'
'to po co w ogóle pytają?' ... dokładnie ... też tego nie rozumiem - 13 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | quantum137 |
talpa - Tę regułę znam, natomiast moje wątpliwości zrodziły się z powodu tego, że mężczyzna, którego opisywałem jest moim przyjacielem - tym konkretnym, a nie jakimśtam mężczyzną - stąd użycie rodzajnika "a" wydawało mi się nie do konca właściwe....
-
13 lat temu
|
+1 |
![]() | maddie1819 |
E | Elwirka777 |
Elwirka777 - Ps. Nie możesz nie dodać nic. Przy takim układzie zdania może to być tylko "a": He is a smart man".
- 13 lat temu |
+1 |