jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
absolwentka |
jerzy_pozoga - Witam absolwentka. Kącik humoru.To jest TO!
Duży + dla ciebie. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+4 |
Elwirka777 - HA HA HA HA!!! Uwielbiam dowcipy o blondynkach :)))(sama jestem naturalną brunetką ale to bez znaczenia)
-
13 lat temu
|
+2 |
jerzy_pozoga |
absolwentka |
absolwentka - ;))) Hehe
Wiem. Mało ambitne kawały, ale z poziomem mojego angielskiego, póki co nie jestem w stanie przetłumaczyć (oraz zrozumieć) bardziej skomplikowanych konstrukcji;( - 13 lat temu |
+2 |
jerzy_pozoga - Witam absolwentka-My, na eTutorze.pl zdobywamy naszą wiedzę i uczymy się. Będzie lepiej....
a potem wakacje,dużo słońca,trochę cienia pod palmami daktylowymi, zefirek(wietrzyk) na złotych piaskach plaży, lazurowe wybrzeże i plusk fal bijących o brzeg,widok statków w oddali,widok białych mew przelatujących nad nami, kąpiel w promieniach słońca i ciepłym oceanie,przyjemne przebywanie. To wszystko w nagrodę za poświęcony trud! Don't worry, be...happy! Pozdrawiam-jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+4 |
jerzy_pozoga - Angielski ma praktyczne zastosowanie.Będzie robota i zefirek na plaży !
Pozdrawiam -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
TopMan |
quantum137 |
piter_c |
Ewa-Sally |
askawska |
TopMan - Dowcip z broda :) a moral jest prosty- niech sie ten dentysta polskiego uczy :)
A to znasz: What is the difference between a man and E.T.? E.T. phoned home. What does a man consider a seven course meal? A hot dog and a six pack. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+5 |
TopMan |
jerzy_pozoga |
R | radmar2 |
D | declerc |
D | declerc |
declerc - tłumaczył nie będe bo to przesada - końcu jesteśmy tutaj po to by się uczyć a nie czytać tlumaczenia wysiłek w poszukiwaniu nieznanych słówek daje efekty :)
-
13 lat temu
|
+1 |
jerzy_pozoga - Witam radmar2 i declerc ...i wielu żywym, aktywnym - Dobre !Dzięki za wsparcie.
-------------------------------------- Ostatnio po 23 STY. pojawiło się wiele NOWEGO ! I ja się dowiedziałem o tym https://www.etutor.pl/dowcipy również dobre dla nauki. Na dole jest "mapa"- zobaczcie.I dla obecnych serce z plusem. -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+4 |
Bilberry |
esterka |
A | amati |
quantum137 |
czupiratynka - Dlaczego Szkoci chodzą wielkimi krokami?
Oszczędzaja buty. Next:jAK zaczyna się prawie kazda książka kucharska w Szkocji? np.Pożycz 5 jajek i kg.mąki. No i tyle. - 13 lat temu |
+3 |
piter_c |
jerzy_pozoga - Witaj piter_c - a może coś jeszcze podpowiesz...
Próbowałem to rozpracować wespół z nauczycielką ale nie dałem rady. Nie jestem w Anglii i nie rozumiem dwuznaczności. W idiomach również NIC nie znalazłem. pozdrawiam -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
askawska - Gra słów: czy jadłeś kiedyś smażoną kałamarnicę = czy jadłeś kiedyś kałamarnicę po pijaku.
"Sober" znaczy "trzeźwy". :) PS. Teraz widzę, że niechcący wyszedł mi po polsku jakiś humor słowny, choć oczywiście nie ten sam, co po angielsku, np. "po pijaku" - po dzieciach czasem zdarza się niektórym dojadać, ale po pijaku? - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+6 |
jerzy_pozoga - Dzięki askawska-dzięki za odpowiedź.
No cóż (tak), polskie kawałki również bywają ciężkie dla obcokrajowca...:D - 13 lat temu |
+2 |
sorayya |
piter_c |
quantum137 |
jerzy_pozoga - Dzięki ! DODRE, mocne kawałki !
Dobry English. Serdecznie pozdrawiam- jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
TopMan - Haha, ja to mam prosze pana bardzo dobre polaczenie :D
Gora 22.50 jestem z powrotem...jem sniadanie i ide spac :D - 13 lat temu |
+1 |
TopMan |
biff303 |
piter_c |
piter_c |
quantum137 |
askawska - Wiekszość trochę monotematyczna, ale bardzo zabawna! :)
Po angielsku załapałam wszystko, ale gdybym tak jeszcze wiedziała, co to są fermiony... - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+5 |
quantum137 - Myślę, że mogę zasiać trochę kontrolowanego zamieszania na forum :D
Mówiąc obrazowo fermiony nie występują jednocześnie w dwóch identycznych stanach, zabronione jest to regułą Pauliego. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+5 |
jerzy_pozoga |
piter_c |
jerzy_pozoga |
foxy2 |
jerzy_pozoga - Witaj blondynko- dowciapne, już wcześniej było o spadających blondynkach, he,he
PS. ktoś tobie minusa postawił a JA , plusa za odwagę ! - 13 lat temu |
+1 |
foxy2 - Jako naturalna blondynka uwielbiam kawały o blondynkach ;] Trzeba mieć dystans do siebie :P
Pozdrawiam! - 13 lat temu |
+3 |
jerzy_pozoga - Podobno i JA byłem oseskiem-blond.
Serdecznie pozdrawiam-jkp. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
esterka - Rozmawia brunetka z blondynką. Brunetka marzy
- wiesz, ja to bym chciała mieć takie dłuuugie jasne włosy, i nooogi też, no i takie te, też bym chciała ... (tu pokazuje gestem o jak dużym biuście marzy). Blondynka odpowiada - no, rozumiem. Ale powiedz mi, po co ci te zakrzywione palce? - 13 lat temu |
+1 |
piter_c |
jerzy_pozoga - TX- piter_c, tx, dobre.
-Idziesz?- rzekł złodziej do zegarka. -Tik-Tak, sir- Odpowiedział zegarek. -Doskonale ! Chodźmy zatem razem. ------------------------------------------- Przychodzi żaba do lekarza ze skarpetą na głowie. Lekarz pyta: co ci dolega? A żaba : Nic mi k...wa nie dolega. To jest napad! ----------------------------------------- Przychodzi facet do lekarza 60+ i pyta: Jak to jest? Przy stosunku oczy mam czerwone ... Ohoo..! To Pan już na rezerwie. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
quantum137 |
piter_c |
piter_c - Facet pyta prawnika,"Jakie jest honorarium?"
"Pobieram 50 dolarów za 3 pytania," mówi prawnik. "To przeraźliwe ździerstwo" mówi facet. "Oczywiście," potwierdza prawnik. "A teraz, jakie jest pańskie ostatnie pytanie?" - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+4 |
askawska - No tak, ale żeby w wersji polskiej facet wykorzystał również dwa pytania przed tym ostatnim proponuję drugie: Czy nie sądzi pan, że to straszne zdzierstwo? albo: Czy to nie za dużo?
Inaczej polskiemu facetowi pozostaną jeszcze dwa pytania. :) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+4 |
piter_c - Zmieniłem nieco tłumaczenie. Twoje propozycje faktycznie lepiej oddają angielską wersję. Z tłumaczeniem "question tags" na Polski mam zawsze problem, bo z moich obserwacji polskie odpowiedniki w codziennym potocznym języku występują bardzo rzadko.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+2 |
piter_c - "Czy nie sądzi pan, że to straszne zdzierstwo?" - Nigdy bym tak nie powiedział. Jest to jednocześnie pytanie i dość mocny zarzut. Może lepiej: "Czy nie sądzi pan, że to (lekka) przesada?", ale tu znowu oddalamy się od wierności tłumaczenia.
-
13 lat temu
|
+2 |
piter_c - "Czy to nie za dużo?" - To jest znacznie lepsze choć nie ma tej "mocy" oryginał. Lepsze byłoby stwierdzenie "To stanowczo za dużo" choć wtedy pojawią się problemy z kolejnym zdaniem.
Tak, dobre tłumaczenie to ciężka i żmudna praca, a i tak powstaje tylko jakaś kolejna mniej lub bardziej udana wersja. - 13 lat temu |
+2 |
piter_c |
piter_c |
piter_c |
piter_c - Nauczyciel plastyki mówi, ”Mówiłem ci, że masz narysować krowę jedzącą trawę. Dlaczego oddajesz mi pustą kartkę?”
“Ponieważ krowa zjadła całą trawę, dlatego właśnie nie ma trawy na rysunku” mówi uczeń. Nauczyciel pyta, ”A co z krową?” “Nie było zbyt wiele sensu, żeby się tu pałętać kiedy nie było nic do jedzenia, więc wróciła do obory” odpowiada uczeń. - 12 lat temu |
+2 |
piter_c |
piter_c - Tego nie podejmuję się tłumaczyć. Interpunkcja jest raczej nieprzekładalna. Chyba, że ktoś chce spróbować...
-
12 lat temu
|
+2 |
piter_c |
jerzy_pozoga - Dzięki piter_c,
Takie fajne kawałki, proste zdania, uczyłem się na pamięć, dobry English ! Tx. - 12 lat temu |
+1 |
quantum137 |
jerzy_pozoga - DOBRE ! Ale dla mnie za wysoki Advanced, mam kłopoty ze zrozumieniem.
Dzięki , dobre dla nauki. - 12 lat temu |
|
quantum137 - Myślę, że można to zrozumieć będąc na poziomie B2, na pewno nie jest to advanced:)
Oczywiście koleś mówi czasami niewyraźnie i to może sprawiać kłopoty ale tak to już jest, że pytając o drogę przy ruchliwej ulicy też możemy nie zrozumieć/ nie usłyszeć wszystkiego. - 12 lat temu |
+4 |
jerzy_pozoga - Dzieki za update 2- tam jest więcej ciętych kawałków z "ukrytej kamery" dla starszych, he, he
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
|
jerzy_pozoga |
Bilberry |
jerzy_pozoga - Rude American- Do you speak English ?
https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=0tyzG_ZKVfU&NR=1 Real interpreters- ciekawe ! https://www.youtube.com/watch?v=Z7POSjnv_ms - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
piter_c |
jerzy_pozoga - Moje przetłumaczenie tematu,
Zdolności umysłowe i kwalifikacje rosną w miarę działania wypitej ilości, postępowo ! Pozdrawiam- jkp - 12 lat temu |
+1 |
Bilberry |
askawska - Buahahaha! Kiedyś coś takiego czytałam, ale i tak uśmiałam się jak norka. :)
-
12 lat temu
|
+7 |
DAD - hahahaha... świetne. To o piwach już czytałem ale to nie, wiec teraz się z rana uśmiałem.
Gdzies czytałem coś podobnego... tylko gdzie ja to widzialem... jak znajde to się podzielę. No to teraz czas na poranną Kofi :p - 12 lat temu |
+1 |
quantum137 |
jerzy_pozoga |
quantum137 |
Bilberry |
Pozdrawiam-jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
naprawdę super pomysł z tymi dowcipami :) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
A jak się dowiedziałaś? - 13 lat temu
PS ciekawe ile jeszcze takich "podstron" jest ukrytych??? - 13 lat temu
Nastepnie Materiały - język angielski.
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Kiedy się loguję, na stronie z hasłem mam inną stopkę, w której jest mapa. Po zalogowaniu stopka wygląda inaczej i mapy nie ma. - 12 lat temu