Vito88 |
K | kotagus |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
H | halkins |
piotr.grela |
abmmichal |
piotr.grela |
noemi1985 |
piotr.grela - Noemi1985 masz racje. Nawet moj przyszly ziec, co jest rodowitym Anglikiem, czesto robi bledy gramatyczne i sie tym nie przejmuje. Ja jestem introwertykiem, nie lubie rozmawiac z ludzmi o pierdolach. Mam duzy zasob slownictwa ale wiem, ze nigdy nie bede mowil jak naitive speaker. Za duzo robie bledow w wymowie, zapominam ze angielskie "i" nigdy nie brzmi jak polskie "i". Ale za to bardzo lubie czytac i to mi pomaga rozwiazywac nawet trudne prawnicze problemy
. - 6 lat temu |
+3 |
halkins - @noemi1985
Mnie nie raz zaskoczyli Irlandczycy którzy nie znali niektórych słów po angielsku. Kiedy na ten temat rozmawialiśmy, to słyszałem że "tak gadają tylko w TV", a nikt na ulicy tak nie mówi. Rzeczywiście w Polsce kładzie się nacisk na regułki i słówka które ni jak się potem mają do rzeczywistości. Pamiętam kiedy musiałem opisać "plastikowy przeźroczysty woreczek" i ciągle używałem słowa "TRANSPARENT", no bo tak pisało w słowniczku, ale nikt tego nie skapował :-) Dla nich woreczek był CLEAR... :-) :-) :-) Trzeba po prostu mówić i mówić gdzie tylko się da... - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+5 |
Bardzo chcę nauczyć się angielskiego ale jestem wielkim LENIEM