ZALOGUJ SIĘ

They love each other - dlaczego to jest Present Conitnuous

9 lat temuostatnia aktywność: 9 lat temu
Pewnie jest to oczywista oczywistość ale ja nie rozumiem dlaczego tu nie ma ani ing ani are :)
Z
zzloty

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Bo to nie jest Present Continuous :).
zaz2013

To przepraszam za zaśmiecanie forum. Zmylił mnie fakt że był to podpis do obrazka w lekcji Present Continuos.
Z
zzloty
kasia.szczep - Czy mogę prosić o podanie numeru lekcji, w której pojawił się obrazek z takim podpisem? Postaramy się rozwiązać problem. Na ten moment, system niczego takiego nie wyświetla. A zdanie jest oczywiście w Present Simple ;-) - 9 lat temu zmieniany: 9 lat temu

A1-18 Co prawda wcześniej jest ćwiczenie Present Simple a Present Continuous, ale to jest już następne ćwiczenie zatytułowane Więcej emocji i na 5 obrazków 4 to Continuous więc myślałem że to może jakiś wyjątek czy coś :) Po prostu ja to zle odczytalem, nie ma co sobie zawracac glowy, skasujcie ten temat żeby nie zaśmiecał forum.
Z
zzloty
kasia.szczep - Obrazki posiadają podpisy z dwoma czasami, ponieważ jest to podsumowanie tego, co było w drugiej części lekcji, tj. "Present Continuous czy Present Simple". Mają pomóc w zapamiętaniu podstawowych różnic w stosowaniu tych czasów ;-) - 9 lat temu zmieniany: 9 lat temu

No to moim skromnym zdaniem skoro to jest podsumowanie to powinno być więcej zdań w obu czasach albo chociaż w stosunku 3:2 :)
Z
zzloty
9 lat temuzmieniany: 9 lat temu