ZALOGUJ SIĘ

Czy trudno zdobyć certyfikat FCE ?

11 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
Myślę w przyszłości podejść do tego egzaminu np. za ok. 2 lata. Jestem na poziomie A2 z dużym plusem. Macie jakieś doświadczenia?
S
seneka

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Dobry korepetytor + dużo własnego wkładu w naukę. Sukces murowany :)
Zdaje maturę rozszerzoną i z tego co wiem to sporo rzeczy powtarza się w FCE. Nie sugeruj się tutejszym poziomem.
joke1
11 lat temuzmieniany: 11 lat temu
seneka - mój poziom nie określiłam kierując się ,,przerabianym'' poziomem lekcji na etutor, lecz porównaniem wiedzy głównie z podręcznikami na poziomie pre-intermediate. A wiadomo ,,duży wkład w naukę'' to podstawa:) Dzięki za opinię
- 11 lat temu
zorija - polataj sobie po różnych forach na temat FCE- (wystarczy wpisać w google "fce forum" - bardzo dużo użytecznych rad można znależc. Ponadto możesz sobie w swoim czasie przetestować się w tym zakresie. Linki po wpisaniu w google "próbny fce" - 11 lat temu
seneka - Tak wiem, ze w Panu google wszystko znajdę, ale ciekawa byłam opinii na etutor - 11 lat temu
zorija - https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/149450-czy_poziom_B2_w_testach_na_etutorze_jest_rowny_FCE.html?unread - z tego linku wynika,że sławek 4 podchodził do tego egzaminu - spróbuj się z Nim skontaktować - 11 lat temu

Mój znajowy wkrótce ponownie podchodzi do tego egzaminu. Przy ostatnim podejściu zabrakło do szczęścia jednego punktu. Uczy się w bardzo dobrej szkole językowej w Poznaniu i twierdzi, że w przypadku tego egzaminu wiele zależy od szczęścia na jaki zakres słownictwa się trafi. Rozumiem go doskonale - jezyk obcy to tak szeroka dziedzina, że zrozumienie tekstów na tym poziomie może zależeć od pojedyńczych słów, których akurat nie znamy - chociaż umiemy wiele innych, bliskoznacznych wyrażeń. Pozdrawiam
colombo