ZALOGUJ SIĘ

czy poziom B2 w testach na etutorze jest równy FCE?

13 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Witam. zastanawiam się czy egzamin do którego można podejść po 30 dniach itp. na poziomie b2 jest równoważny FCE? I czy ten certyfikat jest certyfikatem międzynarodowym??
Czy niestety, jeżeli chcemy mieć coś równorzędnego FCE - trzeba podejść do egzaminów Camb. Esol?
S
Surdi26
DAD - FCE to FCE :)
W sumie Audi to także samochod jak i Mercedes, ale jakby troszke inny ;)

Certyfikat wygląda tak:
https://www.etutor.pl/egzaminy/certyfikat.pdf

O ile sie nic nie zmieniło, to certyfikat na etutor jest dla własnej satysfakcji :)
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Na takim egzaminie musisz się wstawić osobiście przed tzw. komisją. Są pewne działy, które musisz zaliczyć, a nie da się ich załatwić przez internet z prostych przyczyn- nie możesz ściągać i korzystać z pomocy naukowych. Ja miałen trzyosobową komisję, która to obserwowała Cię z każdej strony.

Reading – czytanie ze zrozumieniem (1 godz.)
Writing – pisanie (1 godz. 20 min)
Use of English – test gramatyczny z zastosowania struktur językowych (45 min)
Listening – słuchanie (ok. 40 min)
Speaking – mówienie (ok. 14 min)

http://pl.wikipedia.org/wiki/First_Certificate_in_English
slawek4
jerzy_pozoga - Dzięki sławek4- JA również w tym kierunku. -jkp - 13 lat temu

Ponawiam pytanie. Czy po skończeniu poziomu B2 na e-tutorze można podejść do FCE?
I czy zna ktoś jakieś dobre kursy, najlepiej internetowe, online żeby się sprawdzić?
Ewelina79
DAD - Skonczenie B2 na etutor nie oznacza czy można podejsc czy nie :)
Umiejetnosci językowe na poziomie B2, zdecydowanie pozwalają na podejscie do egzaminu FCE.
- 12 lat temu
Ewelina79 - To znaczy, że poziom B2 na e-tutorze to nie poziom B2? - 12 lat temu
DAD - Nie, nie. Nie o to chodziło. Zaliczenie lekcji poziomu B2 w etutor, to nie znaczy że się umie przeciez angielski na poziomie B2.
Dla przykładu, w FCE bardzo ważny jest speaking, który w zasadzie nie istnieje w etotor. No bo chyba nie chodzi o to, że czyta sie raz na jakiś czas jakąs czytankę, którą raczej nikt nie sprawdza o ile nie ma się Premium.

- 12 lat temu
DAD - Musiałem podzielić wypowiedź...

Dla mnie etutor to spora pomoc i jestem z niego zadowolony. Jednak nie mogę stwierdzić, ze przejście lekcji z danego poziomu, to już opanowanie tego poziomu.
Nie wiem jak to wyjaśnic lepiej.
Może tak: To że ktoś zda prawo jazdy, nie oznacza że uż od pierwszego dnia jest dobrym kierowcą :p No moze przyklad taki sobie, ale lepszego teraz nie mam :P
- 12 lat temu
Ewelina79 - W takim razie co jest wg ciebie opanowaniem poziomu? Jeśli przerabiam lekcje i je rozumiem, to uważam, że mam dany materiał opanowany.
Czy znasz może jakieś dobre kursy online lub do kupienia w internecie, które przygotowują do FCE?
- 12 lat temu
DAD - Nie pomogę. Nie posiadam FCE, nie znam takich stron.
Może ie powinienem się wiec wypowiadać w tym zakresie? Może...

Każdy inaczej przyswaja wiedzę. Jeśli Tobie wystarcza to co tutaj dostajesz, aby podejść do FCE, to plus dla Ciebie.

Może faktycznie powinien się wypowiedziec ktoś kto taki certyfikat ma.

Co do zaliczenia poziomu na eT. Tutaj można "zaliczać" kolejne lekcje, bez gruntownego poznania materiału. Można, to wiem na pewno.
- 12 lat temu
Ewelina79 - Jak komuś zależy tylko na "zaliczaniu" kolejnych lekcji, to jego sprawa. Ja nie chcę zdawać FCE, ale jestem ciekawa czy jeśli bym skończyła tu poziom B2, czy bym zdała i jak, a moim celem jest inny certyfikat. - 12 lat temu