![]() | spirulinka |
E | efogt |
spirulinka - Estero, mam z tym problem od początku, wiem ,że etutor umieszcza tylko jedno właściwe zdanie.
Nigdy jednak nie trafiam z odpowiedzią w to właściwe...powinny być pod właściwą odpowiedzią przykłady z innymi właściwymi określnikami, które można stosować. Mam wrażenie ,że czegoś nie rozumiem. Ale pewnie zakumam, tylko potrzebuję czasu. Tak jak z -some- i -any- - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
|
efogt - Nie ma znaczenia czy powiesz 'I have a lot of flowers' czy 'I have lots of flowers' - te zdania znaczą to samo i te dwa określniki można stosować wymiennie.
Pozdrawiam serdecznie. - 12 lat temu |
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | askawska |
spirulinka - Dziękuję Ci Aniu za pomoc, okazuje się ,że nie mam jednej pięty achillesowej w angielskim lecz kilka. :-)
-
12 lat temu
|
+2 |
![]() | asiowe1 |
spirulinka - Zdaje się to być logiczne, ale mam wrażenie, że obojętnie jakie to będzie zdanie - czy z -have- , czy z -are ( abstrachując od sensu zdania) należy użyć przedimka - a- przed lot of, albo dodać -s- do słówka -lot-.
Bardzo chciałabym jednak przeczytać opinię kogoś jeszcze , bo wiem, że to nie jest odpowiedź na Twoje pytanie. - 12 lat temu |
+1 |
Rzeczowniki zbiore - The pack of dogs was/were running off in different directions.
kurs travel english costs czy cost - brak liteki?
MLE - Multicultural London English - Jaffaican - Roadman English - Słówka i zwroty