ZALOGUJ SIĘ

Podzielenie słówek do powtórki na mniejsze części

6 dni temuostatnia aktywność: 4 dni temu
Dodałem około 300 słówek do powtórek etutora, jednak chciałbym w powtórkach podzielić je na mniejsze części, by mnie etutor odpytywał mnie np.: najpierw z 30 do skutku aż umiem, a następnie przerabiał ze mną kolejne 30 itd. Jak mogę włączyć taką opcję?
D
Dimino518

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Po dodaniu słówek do powtórek w trakcie lekcji wskakują one do czegoś w rodzaju przechowalni (słówka w nawiasie okrągłym). Jeżeli dodasz je z przechowali do zwykłych powtórek to trafią one do twoich codziennych powtórek.

Jeżeli chcesz wiedzieć ile dokładnie słówek wpada, uruchom w jednej zakładce Kalendarz -
Ustawienia > Ustawienia powtórek > Kalendarz

A w drugiej zakładce uruchom Powtórki (2 zakładka od góry) i po zakończeniu serii (powtórek) na dany dzień dodawaj nowe i sprawdzaj w kalendarzu w którym dniu rośnie wartość. W ten sposób możesz mniej więcej wstrzelić się w 30 słówek per dzień. Słówka nie zawsze dodają się kolejnego dnia - dużo zależy od tego jak je oznaczysz przy powtórce (Źle, Średnio, Dobrze).

Jeżeli już dodałeś za dużo możesz też rozłożyć zaległe Ustawienia > Ustawienia powtórek > Rozłóż zaległe powtórki.

Natomiast jeżeli chcesz się uczyć tego samego materiału do skutku to możesz po prostu dodać 30 słówek i nie dodawać nowych - w końcu w kalendarzu skończą się słówka do powtórek i wtedy znowu możesz dodać kilka nowych.
r0v
5 dni temuzmieniany: 5 dni temu

Zaakceptowana przez pracownika eTutor
Gdy zaczynasz robić powtórki w danym dniu kliknij w trzy kropki w prawym górnym rogu (na ekranie słowa do powtórzenia) i wybierz "Ustawienia powtórek".
Później wybierz zakładkę "Filtrowanie i cykle".
W ramce na dole możesz wpisać liczbę powtórek w cyklu (nue mniejszą niż 10). Może to być właśnie 30. Ja mam ustawione 20.
To działa tak, że niezależnie od tego jak dużo masz powtórek w danym dniu, będą one grupowane w cykle po tyle elementów, ile ustawiłeś.
darkobo
5 dni temuzmieniany: 5 dni temu
MyroslavaRozbytska18 - Chciałabym tylko dodać, że dzielenie na cykle nie dotyczy nowych elementów, które czekają na pierwsze wykonanie. - 4 dni temu