S | SmallM |
S | SmallM |
aleksandra.rosiek - Dzień dobry,
uprzejmie informuję, że założony przez Panią temat został przeniesiony do zakładki "Forum", ponieważ nie dotyczy kwestii językowych. Zakładka "Pytania" służy do zadawania pytań językowych (stąd też oznaczenie w postaci flagi brytyjskiej). Pozostałe tematy, które nie dotyczą języka, prosimy kierować do zakładki "Forum", w której również udzielamy odpowiedzi. Jednocześnie prosimy o cierpliwość - mój kolega p. Dawid Turek, który jest odpowiedzialny za kwestie techniczne, przyjrzy się opisywanemu przez Panią problemowi i udzieli odpowiedzi w tym temacie. Pozdrawiamy. - 7 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
dawidturek |
KateWBriget |
SmallM - Chyba muszę zacząć tworzyć własne listy słówek. To nie jest taki zły pomysł, aczkolwiek czasochłonny ;) Dziękuję bardzo za sugestię.
Kate, dzięki raz jeszcze, właśnie zaczęłam się "bawić" we własne listy i mega mi się to spodobało. Mogę sobie posegregować listy jak mi się podoba :) - 7 lat temu zmieniany: 7 lat temu |
+2 |
KateWBriget - I to jest właśnie powód, dla którego zaczęłam z nich korzystać. Swoboda, możliwość manewru, powtarzania ich kiedy trzeba... :)
- 7 lat temu |
+1 |
L | leon_zawodowiec |
KateWBriget - leon_zawodowiec
dla mnie jakimś rozwiązaniem jest to, co radziłam SmallM - dodawanie słówek/zwrotów na własne listy słówek (np mam listę czasowniki nieregularne, phrasal verbs itd) z nadzieją, ze nawet jak się kurs posypie (chciałam powiedzieć... zaktualizuje) to powtórki mi zostaną. Uciążliwe - fakt. Ale coraz żadziej dodaję cokolwiek z poziomu lekcji. - 7 lat temu zmieniany: 7 lat temu |
|
SmallM - Kate, mam już całkiem ładnie potworzone listy, ale nie bardzo wiem jak sobie powtarzać konkretną listę. Mam np. listę słówek z którymi mam problem, żeby je zapamiętać. Chciałabym ją kilka razy przerobić, ale nie widzę opcji: powtarzaj listę. Można coś kombinować, żeby ją dodać do powtórek, wywalić itd, ale nie wiem czy wtedy nie zakłócę całego harmonogramu. Jest jakiś sposób by sobie powtarzać słówka z konkretnej listy?
-
7 lat temu
|
|
aleksandra.rosiek - @SmallM w przypadku własnych list słówek może Pani skorzystać z opcji powtórek specjalnych. Więcej na ten temat znajduje się na stronie: https://www.etutor.pl/help/special-repetitions :-).
-
7 lat temu
|
+1 |
KateWBriget - Dokładnie
Wchodzisz w słówka, powtórki specjalne i... przez "nowy zestaw list słówek" towrzysz sobie listę do powtórek :) Potem powtarzasz za pomoca powtórek specjanych - 7 lat temu zmieniany: 7 lat temu |
+1 |
SmallM - Dziękuję Wam za odpowiedź :) własnie skończyłam zwykłe powtórki, to będę mogła pobawić się w te specjalne ;)
-
7 lat temu
|
+1 |
dawidturek |
jak zakończyć lekcję? wykonałem ja już kilkukrotnie, a ciągle widnieje jako niezakończona
Listy słówek angielskich - Moje słówka angielskie vs Lista słówek z lekcji.