ZALOGUJ SIĘ

Nauka języka polskiego dla obcokrajowców na platformie e-tutor.

6 miesięcy temuostatnia aktywność: 4 miesiące temu
Dzień dobry, Chciałabym zaproponować mojemu znajomemu Brytyjczykowi naukę języka polskiego na platformie eTutor. Szkopuł w tym, że nastawili się Państwo na klientów narodowości ukraińskiej i nie wzięli Państwo pod uwagę, że obecnie ludzie wielu narodowości chcą się uczyć języka polskiego. Mój znajomy mieszka już w Polsce 5 lat i dalej ma trudności z nauką języka polskiego. Chciałam mu zaproponować korzystanie z platformy eTutor lecz tego nie zrobię, mimo iż uwielbiam się tutaj uczyć i nauka na tej platformie przynosi mi wymierne efekty i ogromną satysfakcję. Obecnie wielu ludzi uczy się różnych języków poprzez najbardziej rozpowszechniony język angielski. Może można by było stworzyć kurs języka polskiego używając instrukcji w języku angielskim? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Joanna Nizioł
B
BABILON32
piotr.grela - Wielu z moich znajomych Nie-Polaków, którym pokazywałem Etutora było tą platformą zainteresowaną, zwłaszcza Hindusów...

To jest bardzo dobry pomysł i Etutor jest bardzo dobrym portalem edukacyjnym o wiele lepszym niż DuoL....
- 5 miesięcy temu zmieniany: 4 miesiące temu
EwelinaSz2025 - także korzystałam z Duolingo. Bardziej się zmęczyłam niz motywowałam. eTutor nawet mnie wciągnął i jest przejrzysty z wyjaśnieniami dodatkowo. - 4 miesiące temu zmieniany: 4 miesiące temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Dziękujemy za sugestię. Aktualnie na platformie dostępne są kursy po polsku z języka angielskiego, niemieckiego, hiszpańskiego, włoskiego, francuskiego oraz polskiego (po ukraińsku). Nie wykluczamy, że w przyszłości pojawią się inne kursy, ale na ten moment skupiamy się na udoskonalaniu istniejących.

Pragnę dodać, że kurs języka polskiego był stworzony dla uchodźców z Ukrainy i miał na celu pomóc im opanować podstawy języka, żeby poczuć się pewnie w Polsce.

Zachęcamy do śledzenia naszych mediów społecznościowych i naszego bloga — jeśli na platformie pojawią się nowości, będziemy o nich informować.
MyroslavaRozbytska18
Pracownik eTutor

Właśnie, też nie rozumiem tego, czemu przykładowo ktoś z Hiszpanii może ustawić sobie język aplikacji i uczyć się innego języka, a Anglik czy Amerykanin już nie mogą.

Czy w ogóle bierzecie to pod uwagę?
Katuszka

Prosimy mieć na uwadze, że na platformie etutor.pl są dostępne kursy języków obcych w języku polskim, ponieważ naszymi docelowymi użytkownikami są osoby, które posługują się językiem polskim.
Istnieje możliwość zmiany języka interfejsu w Ustawieniach konta: https://www.etutor.pl/profil/jezyki, jednak nie wpłynie to na całkowitą zmianę treści w kursach.

@Katuszka na eTutor.pl niestety Hiszpan nie ma możliwości zmiany języka interfejsu na hiszpański. Podejrzewamy, że masz na myśli naszą platformę - https://es.etutor.eu/ kierowaną do Hiszpanów chcących uczyć się angielskiego.

Mamy na uwadze, że wiele narodowości chciałoby uczyć się polskiego, jednak jest to związane z dużym nakładem pracy i czasem. Nie jesteśmy w stanie zagwarantować czy i kiedy udostępnimy kurs polskiego dla osób posługujących się innymi językami. Będziemy wdzięczni za wyrozumiałość.
MyroslavaRozbytska18
Pracownik eTutor