rzuff_3 |
Bilberry |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
esterka |
lukaszgd - Chciałbym mieć motywację taką jak Pani :) i być na takim etapie znajomości angielskiego. No ale przyjdzie na to pora :> Pozdrawiam serdecznie.
-
13 lat temu
|
+7 |
esterka - Dziękuję, za wsparcie :)
Słówko do Łukasza - nie razie robię tylko postępy, bez efektownych sukcesów. I druga sprawa: moim zdaniem jesteśmy tu wszyscy równi, bo się uczymy, i możesz mnie spokojnie nazywać esterką z pominięciem pani :) - 13 lat temu |
+4 |
anialew - Super, że są tu tacy ludzie jak Ty. Jestem w podobnej sytuacji i mam taką samą motywację. Pozdrawiam bardzo. Chętnie pogadałabym z Tobą, np. na gg.
-
12 lat temu
|
+1 |
tomek1ni |
lamia_wroc - tomek wszystko to kwestia ćwiczeń, a się wyćwiczyć trzeba się odzywać, trzeba się odważyć - nawet rozmawiać NA GŁOS z sobą samym (najlepiej nie w miejscach publicznych) ;)
PS. text o tym, że ang to nie język obcy? to brzmi jakby rekruter rzucił żart-suchara ;) albo po prostu kozakował... - 13 lat temu |
+2 |
tomek1ni - Ja też się z tego śmiałem.. Zgasili ziomka.
Generalnie pije do tego, że znajomość angielskiego to teraz niezbędne minimum w prawie każdym zawodzie. Nawet mało ambitne kelnerki z pobliskiego hotelu zaczęły się uczyć tego języka, gdyż najnowszy produkt zawodówek i liceów zna go trochę lepiej i czują się zagrożone. lamia dokładnie o to mi chodzi.. nie wystarczy tylko słuchać.. Trzeba układać zdania we własnej głowie żeby się czegoś nauczyć. - 13 lat temu |
+2 |
tomek1ni - Ja miałem na myśli pewne konkretne kelnerki, które znam a nie kelnerki ogólnie..
-
13 lat temu
|
+3 |
quantum137 |
Maggie1986 - U mnie pasja chyba się zaczyna. Do tej pory to był obowiązek w szkole, na studiach, na podyplomówce, gdzie nie było dobrych nauczycieli, albo i mi się nie chciało, od kiedy poznałam e-tutor to mi się chce samej uczy:)
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Jeśli odnajdziesz swoja drogę to nic Ci nie przeszkodzi w pogłębianiu swojej pasji, czego Ci życzę:)
-
13 lat temu
|
+6 |
rzuff_3 - ale by terapia byla skuteczna osoba uzalezniona musi chciec walczyc z nalogiem... beznadziejny przypadek obawiam sie... ;)
-
13 lat temu
|
|
research |
elukowiak |
bontone |
annika2011 |
askawska |
absolwentka |
DAD - NIe ma mdoświadczenia, ale chyba nie da sie stracić języka 99%. Może to kwestia czasu aż sobie przypomnisz? :)
-
13 lat temu
|
+1 |
absolwentka - Po to tutaj jestem;) Daje sobie czas do 30tki na intensywną naukę.
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - 99% nie stracisz, ale 50% jak najbardziej, trzeba tylko wytrwale olewać to co się nauczyło...
-
13 lat temu
|
+5 |
absolwentka - Wytrwałe olewanie angielskiego przerobiłam przez ostatnie lata, czego żałuje i to bardzo. Na szczęście (mam nadzieje) mam czas, aby to naprawić;)
-
13 lat temu
|
|
H | hannussia |
absolwentka - Mi też się podobają te ćwiczenia;) Poza tym wzięłam bardzo do siebie uwagi innych forumowiczów znalezione na forum i postanowiłam zmienić parę rzeczy w nauce.
-
13 lat temu
|
+2 |
slawek4 |
Hermenegilda - Tylko częściowo masz rację.
Tutaj możesz nauczyć się słówek, może trochę gramatyki. Niestety nie przełamiesz strachu przed mówieniem, co innego czytać text do mikrofonu, a co innego prowadzić "żywą" konwersację. Uważam, że najskuteczniejszą metodą nauki jest nauka indywidualna z nativem. - 13 lat temu |
+3 |
absolwentka - Zgadzam się z Hermenegildą.
Ja teraz chodzę na kurs stacjonarny języka angielskiego i trafiłam na fajną grupę. Tzn. każdy wie po co tutaj przyszedł. Ty niefortunnie trafiłeś, podobnie jak ja kiedyś. Wszyscy siedzieli cicho i prócz nauczyciela, nie miałam z kim pogadać. Ja wychodzę z takie założenia, że skoro płacę za to i zależy mi na rozwoju to staram się wyciągnąć z tych zajęć jak najwięcej. - 13 lat temu |
+3 |
otto202 - sławek4 ja miałam to samo, nic a nic się nie nauczyłam na zajęciach zorganizowanych z lektorem (no może, że trzy nowe słowa na 1,5 h zajęć).
Zmieniałam grupy kilkakrotnie (oczywiście nie w trakcie trwania nauki), chodziłam na różne poziomy, do kilku różnych szkół i wszędzie było tak samo. Nawet jak była możliwość, aby pogadać z kimś z ławki obok to itak było to mało rozwijające, bo te osoby najczęściej strasznie kaleczyły język, a jak wiadomo na takich zajęciach lektor słuchaczy najczęściej nie poprawia. Najwięcej było pracy z podręcznikiem, czyli proste jak budowa gwoździa ćwiczenia gramatyczne. Nudy na pudy i zero nauki :/ - 12 lat temu |
+1 |
enio1 |
futbolowa |
P | pierwszy.wolny |
armez |
Mo-Li |
T | tefal |
agnia777 |
joke1 - Są nawet często promocje , że e-tutor oferuje roczny abonament za 99 zł podzielić przez 12 miesięcy i wychodzi 8,25 na miesiąc :)
-
12 lat temu
|
+2 |
joke1 - Pamiętam cenę 99 zł , jeśli 89zł to jeszcze lepiej.
Dawno temu przedłużałem abonament. - 12 lat temu |
+2 |
patryktt21 |
? | Gość |
hilbert |
Otus - Zawsze sobie powtarzam, że skoro ludzie dawali radę nauczyć się języka obcego 10-20, albo i więcej lat temu, bez tych wszystkich pomocy, to ja też dam radę. Trzeb tylko przysiąść. :)
-
12 lat temu
|
+2 |
Drogo - Hilbert super wpis - wiele pod tym o czym piszesz mogę się podpisać. Wysłałem Ci PW ;)
-
12 lat temu
|
+1 |
serbio - Wszystko co napisałeś jest prawdą,podpisuję się obiema dłońmi.Mam identyczne podejście do nauki jak Ty.Jak mawia moja znajoma z Wisły pomału a furt niewżne czy to potrwa 10 czy 15 lat.Dodatkowo to ucząc się tego języka trenujemy naszą pamięć i to również jest bardzo ważne. :)
-
12 lat temu
|
+1 |
Gość - W czasach kiedy ja chodziłem do szkoły na poziomie podstawowym i średnim oraz wyższym uczono obligatoryjnie języka rosyjskiego. Mnie to osobiście nie przeszkadza, faktem jest że inny język można było poznać, ale za odpowiednią opłatą na którą nie każdego było stać. Na eTutor uważam że cena jest przystępna w promocji świątecznej i co ważne uczę się bez wychodzenia z domu i w czasie kiedy mnie odpowiada. A powtórki uważam za bardzo dobrą metodę do nauki.
Pozdrawiam. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+1 |
barwa.jesienna - Przeczytałam z przyjemnością ten wpis, a także poprzedni, pana Skorupskiego. Cieszy mnie, że jest więcej osób, które uczą się z zacięciem, chociaż to nie okoliczności życiowe nas do tego zmuszają. Piszę "nas", bo i ja uczę się z entuzjazmem, nawet jeżeli czasem mi to i tamto nie wychodzi.
-
12 lat temu
|
+1 |
P | pauulla |
futbolowa - Powodzenia! Żałuję, że sama nie wzięłam się za angielski, będąc w Twoim wieku :)
-
12 lat temu
|
|
maddie1819 |
Pkutowski |
BWegierka |
olala86 |
foxy2 |
cechaem |
piotr.grela |
S | SUPERMAN300 |
R | robert87 |
karol.k - Pamiętaj - systematyczność to podstawa. Lepiej przerobić mniej materiału, a często i regularnie powtarzać. :)
-
9 lat temu
|
|
soli |
P | Patryk1988 |
M | MARVEL40 |
karol.k - Wyjazd na wyspy to niezła motywacja. Postaraj się tylko nie przesadzić z założeniami i ilością materiału, który robisz na jedno podejście - łatwo się zniechęcić :) Lepiej mniej i często, niż dużo i rzadko ;)
-
9 lat temu
|
+1 |
Kwasik123 |
karol.k - Pozdrowienia przyjęte ;)
Zawsze możesz wspomóc naukę w szkole ćwiczeniami na eTutorze. Jeśli przerabiacie dany temat na lekcjach (np. Present Perfect) i czujesz, że nie jest to zrobione najlepiej, to możesz wyszukać to samo zagadnienie u nas w kursie i je doszlifować. Tutaj masz link do wyszukiwarki: https://www.etutor.pl/search/lessons?q= Powodzenia i pamiętaj o wytrwałości :) - 9 lat temu |
|
KateWBriget |
C | chelsjesss |