K | Kacper1506 |
jerzy_pozoga |
Kacper1506 - Wiem o tym, ale mam z tym taki problem, że czasami nie chce się załadować nagranie i nie ma żadnego tekstu, w który bym mógł zajrzeć po takim przesłuchaniu i sprawdzić czy wszystko dobrze zrozumiałem.
-
2 lata temu
|
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
piotr.grela |
Foxymf - Piotr - ten LingoTube jest świetny, dzięki za kolejną, fajną pomoc do nauki!!!
Dodam też, że można zainstalować tę aplikację na zwykłym Windowsie (jako emulacja Androida) - wszystko jest jasno opisane tutaj: https://appsforwindowspc.com/download-lingotube-for-pc-windows/ . Ja najczęściej używam jednak komputera stacjonarnego i dlatego dla mnie możliwość korzystania z lingotube na stacjonarce jest bardzo istotna. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+5 |
F | Foxymf |
piotr.grela - A to takie moje zainteresowanie, zięć jest informatykiem, muszę mieć temat aby z nim rozmawiać :-)
Czasami próbuję trochę porozmawiać sobie z Google ale jest to słaba konwersacja. Może Siri lub Alexa jest lepsza... Czekam na powstanie jakiegoś inteligentnego programu AI do rozmowy po angielsku. Gdzieś coś wczoraj słyszałem, że polscy informatycy stworzyli lepszy program od Google... - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+2 |
F | Foxymf |
N | nikolettaa |
piotr.grela - Jak lubisz Tedx to dobrze jest ćwiczyć wymowę, powtarzać Shadowing również za pomocą programu Woodpecker, LingoTube...
-
2 lata temu
|
0 |
A | Ania543 |
piotr.grela - Do nauki amerykańskiej wersji angielskiego serial Friends jest super.
Ja oglądam BBC serial EastEnders z napisami podczas tego oglądania powtarzam na głos dialogi, gdy napotkam ciekawy zwrot robię screena i gdy mam czas dodaje je do powtórek na Etutorze. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+1 |
Zawiera podcasty na różne, ciekawe tematy. Nie wiem jaki jest poziom Twojego języka, ale audycje z tej strony nagrywane są w nieśpiesznym tempie i z wyraźną wymową.
Korzystałem z niej intensywnie, kiedy internet nie był jeszcze tak szeroko dostępny i można było pobrać z niej wszystkie nagrane audycje jako MP3, więc można ich było słuchać w czasie drogi do szkoły/pracy z telefonu czy odtwarzacza MP3.
Inną dobrą stroną jest:
https://learningenglish.voanews.com/programs/radio
Jeśli korzystasz głównie z komputera stacjonarnego, to ta strona również zawiera pełen tekst nagrania, więc możesz na bieżąco śledzić tekst jeśli nie rozumiesz wymowy. - 2 lata temu