Jaki zestaw regularnych ćwiczeń angielskich
zmodyfikowany: 2 lata temuostatnia aktywność: 2 lata temu
Mamy różne cele w nauce języka angielskiego. Osobiście chciałbym takiej nauki, która równomiernie rozwija moje umiejętności.
E. Tutor proponuję 15 minut dziennie bardzo systematycznie. Nie jest to zła propozycja.
Potwierdzę, 15 minut to minimum dzienne, może być skuteczne by język nie uciekał z pamięci, funkcjonalnego użytkowania.
Jeśli chodzi o mój najlepszy wzorzec nauki: dwa razy dziennie około 20 minut w tym Jeden raz w tygodniu- nauka dłuższą ok. 1 godz +-
Zawartość: jedna lekcja z tutora, lub z YT - lekcje muszą być powtarzane kilkakrotnie ( w różnych przedziałach czasowych).
- nauka pisania oraz ćwiczenie coping oraz shadowing.
Tyle od siebie. Jak to u Was wygląda?
Nauka angielskiego jest u mnie narzędziem walki z negatywnymi skutkami cukrzycy.
/ o nauce pisania, shadowing, walce z cukrzycą, kilkakrotnie pisałem na forum/
Mamy różne cele w nauce języka angielskiego. Osobiście chciałbym takiej nauki, która równomiernie rozwija moje umiejętności.
E. Tutor proponuję 15 minut dziennie bardzo systematycznie. Nie jest to zła propozycja.
Potwierdzę, 15 minut to minimum dzienne, może być skuteczne by język nie uciekał z pamięci, funkcjonalnego użytkowania.
Jeśli chodzi o mój najlepszy wzorzec nauki: dwa razy dziennie około 20 minut w tym Jeden raz w tygodniu- nauka dłuższą ok. 1 godz +-
Zawartość: jedna lekcja z tutora, lub z YT - lekcje muszą być powtarzane kilkakrotnie ( w różnych przedziałach czasowych).
- nauka pisania oraz ćwiczenie coping oraz shadowing.
Tyle od siebie. Jak to u Was wygląda?
Nauka angielskiego jest u mnie narzędziem walki z negatywnymi skutkami cukrzycy.
/ o nauce pisania, shadowing, walce z cukrzycą, kilkakrotnie pisałem na forum/
norma 45-60 minut jest dobrą miarą w mojej praktyce. - 2 lata temu
Metoda bedzie dobra dla tych, ktorzy maja juz pewien poziom bieglosci jezyka i wiedza czego danego dnia w ciagu 15 minut beda sie uczyc. Poczatkujacy, ktorzy nie mieli stycznosci z jezykiem beda potrzebowali wiecej czasu na przyswojenie wiedzy jezykowej.
6o minut to podstawa, aby przerobic dana lekcje, gramatyke, czy slowka, bowiem wazna jest jakosc nauki, wtedy przynosi to wieksze dlugofalowe efekty. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.