Problem ze skupieniem się dłużej niż 15 minut na jednej czynności
zmodyfikowany: 2 lata temuostatnia aktywność: 2 lata temu
Mam problem ze skupieniem się dłużej niż 15 minut na jednej aktywności, chyba, że jest to majsterkowanie.
Patrząc na moją córkę, młodzi ludzie mają jeszcze mniejsze możliwości skupienia się, może to wina Tik-Toka
...
Podzieliłem swoją naukę angielskiego na 9 części po 7-10 minut, czyli 60-90 minut każda sesja , 2-3 razy dziennie.
Chciałbym 4 razy dziennie ale nie wyrabiam ze znalezieniem czasu.
1.Etutor - powtórki
2. BBC Shadowing - serial "EastEnders"
3. YouTube - mini lekcje wymowy
4. Reading Kindle - audiobook
5. Etutor - dodawanie nowych słów
6. Shadowing BBC - inny serial
7. YouTube - oglądanie podcastów z przyspieszoną szybkością
8. Moon Reading App - czytanie ebooka
9. Gramatyka
Zazwyczaj po 8 jestem już zmęczony i na gramatykę nie mam już siły ale komu potrzebna jest gramatyka :-)
Mam problem ze skupieniem się dłużej niż 15 minut na jednej aktywności, chyba, że jest to majsterkowanie.
Patrząc na moją córkę, młodzi ludzie mają jeszcze mniejsze możliwości skupienia się, może to wina Tik-Toka
...
Podzieliłem swoją naukę angielskiego na 9 części po 7-10 minut, czyli 60-90 minut każda sesja , 2-3 razy dziennie.
Chciałbym 4 razy dziennie ale nie wyrabiam ze znalezieniem czasu.
1.Etutor - powtórki
2. BBC Shadowing - serial "EastEnders"
3. YouTube - mini lekcje wymowy
4. Reading Kindle - audiobook
5. Etutor - dodawanie nowych słów
6. Shadowing BBC - inny serial
7. YouTube - oglądanie podcastów z przyspieszoną szybkością
8. Moon Reading App - czytanie ebooka
9. Gramatyka
Zazwyczaj po 8 jestem już zmęczony i na gramatykę nie mam już siły ale komu potrzebna jest gramatyka :-)
Problem jest w tym, że trzeba jeszcze trochę popracować, spać i inne pierdoły robić:-)
Czytałem w książce Jeffreya Archera "Zapiski, wspomnienia więzienie" (Jeffrey Archer pisarz, poseł Konserwatysta skazany za krzywoprzysięstwo), że on nawet będąc w więzieniu, 3-4 razy dziennie po w sesjach po 2 godziny pisał swoje książki. - 2 lata temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.