M | maciek496 |
adrianna.wu Pracownik eTutor |
piotr.grela - Mozna zwiekszyc liczbe powtorek poprzez dodanie nowych slow i zwrotow. Ja mam teraz okolo 3.000 slow w poczekalnii (+), plusika. Dodaje codziennie pare z tej "sterty" do nauki. Maciek rob wiecej lekcji na Etutorze albo dodawaj swoje slowka poprzez slownik diki.pl
-
3 lata temu
|
+1 |
darkobo - Na pewno jeśli zmieni się częstotliwość powtórek z normalniej na wysoką, to interwał kolejnych powtórek będzie dłuższy? A nie jest tak, że jak częstotliwość jest wysoka to dane słówko będzie wcześniej pojawiać się w powtórkach niż w przypadku normalnej częstotliwości?
@maciek496 - u mnie 200+/-. Najlepszy sposób na zwiększenie ilości powtórek to dodawanie nowych elementów (i przerabianie ich na bieżąco - ja staram się, żeby liczba elementów po plusie mi nie rosła, z reguły staram się wszystkie nowo dodane elementy powtórzyć na drugi dzień, żebym miał czas na ich zapomnienie ;) - powtórzenie bezpośrednio po dodaniu dałoby zafałszowany obraz). - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu |
+1 |
adrianna.wu - @darkobo oczywiście przy zmianie częstotliwości z normalnej na wysoką to interwał będzie krótszy. Dziękuję za czujność :)
-
3 lata temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
InnaWikka |
adamdor |
budyn1211 - Bo ja wiem... Stefanowi Batoremu dał bym obywatelstwo na spokojnie mimo, że polskiego w ogóle nie znał. Znajomość języka nie powinna być jedynym kryterium.
-
3 lata temu
|
+2 |
piotr.grela - adamor gratulacje! 20.000 to przyzwoita baza słów i zwrotów.
W Polsce nie trzeba dobrze mówić po polsku i można zostać Ministrem Finansów :-) - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu |
+2 |
adamdor - Dzięki Piotrze, właśnie sprawdzałem i na etutor jestem ósmy rok to się nazbierało, a i tak problemy przez akcent... lub końcówki tzw lapsusy językowe. Pozdrowienia
-
3 lata temu
|
|
avayorica |
tlstar - Kraje podchodzą do uznania lub nadania obywatelstwa zgodnie ze swoimi przepisami (dość rygorystycznymi zwykle). Także w Polsce zgodnie z Ustawą o obywatelstwie polskim. Jedynie Prezydent RP ma prawo nadać obywatelstwo bez żadnych warunków. I stąd np. ostatnio obywatelstwo dla angielskiego piłkarza.
-
3 lata temu
|
+1 |
piotr.grela - Do otrzymania obywatelstwa brytyjskiego trzeba było do tej zdać test ze znajomości wiedzy o Wielkiej Brytanii (banalny) i test komunikacja językowa na poziomie B1.
-
3 lata temu
|
|
adamdor - banalnie to już było, teraz zmienili na rozmowę np. jak na Skypie, I ja miałem Panią z Pakistanu do rozmowy, bardzo gratuluję osobą którzy te testy uważają za banalne, dla mnie to był prawdziwy challenge, mieszkam w UK zaledwie 7 lat, I w szkole miałem Ruski a nie Angielski, a jeżeli opcja kilkuset pytań z wiedzy o UK jest dla kogoś banałem, to oznacza że jest to osoba ignorant, i do tego naj mądrzejsza na świecie, ja taki nie jestem i proszę takie mądre osoby o powstrzymanie się koment. Społeczeństwo zna wiele przykładów takich głupio mądrych osób, które nie koniecznie zasłynęły czymś dobrym...Pozdrawiam serdecznie.
-
3 lata temu
zmieniany: 3 lata temu
|
0 |
avayorica - Z tym testem z wiedzy o UK to jest troszkę śmiesznie, bo przygotowanie do niego może być faktycznie dosyć czasochłonne, ale tylko do momentu w którym zacznie się trochę grzebać w sieci i okazuje się, że ludzie umieścili tam klucz do tego, które pytania wpadają na teście i tak naprawdę można się do niego przygotować w jeden dzień. Nie, żebym to polecała, bo moim zdaniem jest to genialna okazja na to, żeby poszerzyć wiedzę o kraju, ale można być szczwanym lisem i cały problem przygotowań weliminować.
-
3 lata temu
|
+2 |
avayorica - Co do testu językowego, ktory jak wspomniał Piotr zdaje się na poziomie B1 to jest on mało miarodajny, bo dużo zależy od tego na jakiego partnera do rozmowy się trafi. A niestety ludzie przy tych testach mają tendencje do bycia bardzo samolubnymi i sami chcą powiedzieć jak najwięcej (żeby zdać) nie przejmując się za bardzo faktem, że test powienien polegać na dialogu, a nie monologu.
-
3 lata temu
|
+2 |
adamdor - witam właśnie od grzebania w sieci zacząłem...I się zaczęło...dramat i płacz nad brakiem wiedzy, pytania można 3xZ ale ja kocham historię więc trzeba było zaliczyć książki o M.Tacher i Churchilu, I kilka innych historycznych o GB, ech najgorzej to musieć nadrabiać zaległości.
A o testy językowe to chyba piszesz o starej formie,w nowej jest wszytko inne, zmieniona w trakcie postapokalicznej pandemi...Już nie ma spotkania towarzyskiego face to face...Pozdrawiam - 3 lata temu |
|
piotr.grela - Adamor są w sieci testy przygotowujące do wiedzy o UK w formie elektronicznej i 2 książki które trzeba kupić, cienutki podręcznik i testy.
Bardziej nazwałbym te testy na inteligencję niż na wiedzę... - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu |
|