C | Cinek95 |
B | Barbara.m |
nikus1166 - Jak ja ocenie powtórki na 1, to one ciągle tego samego dnia mi się pojawiają. Zostawiasz je wtedy tego samego dnia i czekasz na kolejny?
-
11 miesięcy temu
|
+1 |
Barbara.m - za drugim razem daję już ocenę normalnie 2 lub 3. Z tego co zauważyłam to system bierze pod uwagę tylko pierwszą ocenę z danego dnia do określania częstotliwości kolejnych powtórek słówka
-
11 miesięcy temu
|
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
C | Cinek95 |
nikus1166 - W ustawianiach masz rowniez opcje rozdzielenia potworek i możesz przeliczyć ja na mniejszą ilość dni. Wtedy będziesz miał więcej, ale lepiej nie przesadzać. Bo powyżej 100,150 to już ciężko jeśli większości słówek nie znamy.
-
11 miesięcy temu
|
|
darkobo |
C | Cinek95 |
adrianna.wu - @darkobo ma tu rację. Z danych zawartych w systemie wynika, że masz dużo nowych elementów, którym nie została nadana pierwsza ocena.
W tym przypadku proszę wykonać zaplanowane powtórki na dziś (liczba poza nawiasem), a następnie rozpocząć nadawanie oceny nowym elementom (liczba w nawiasie), które jeszcze nie trafiły do głównego modułu Powtórek. Po wykonaniu tych czynności liczba elementów w module zwiększy się, co spowoduje, że pula będzie już bardziej urozmaicona i pojawi się więcej słów do powtórzenia (zgodnie z tym, co zostało zaplanowane przez nasz algorytm). Szczegółowe informacje na temat modułu powtórek znajdują się w tym miejscu - https://www.etutor.pl/help/repetitions - 11 miesięcy temu |
0 |