ZALOGUJ SIĘ

tryby powtorek ? trudne na koniec?

3 lata temuostatnia aktywność: 3 lata temu
Witam:)
Mam problem bo mając np 200 powtórek danego dnia zawsze są jakieś słówka które są dla mnie problematyczne. I mam dziwne wrażenie że aplikacja ciągle mi je podsuwa zamiast dac je na koniec. I wtedy np zawieszam się na 20 słówkach na kwadrans podczas gdy mógłbym w tym czasie przerobić te łatwiejsze a trudne zostały by na koniec. No chyba że robię coś nie tak. I nie chodzi mi o mnemotechniki - choc pewnie byly rozwiazaniem ostatecznie :) ale o dość malo efektywny w moim przypadku porządek powtórek ...
wp73
piotr.grela - Nie przejmuj się trudnymi słówkami, powtarzając je często, w końcu je zapamiętasz na stałe... Jedna rzecz jest ważna jeżeli hasło nie ma zdania przykładowego dodaj sobie w notatkach jedno lub dwa zdania przykładowe ze słownika, Googli. Chodzi o to aby słowo, zwrot, nie wisiało sobie bez kontekstu... - 3 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

@wp73 pomocne wyjaśnienia przesłałam w wiadomości prywatnej na adres e-mail powiązany z Pana kontem.
adrianna.wu
Pracownik eTutor

wg mnie najtrudniejsze powinno byc na poczatku, poniewaz mamy wtedy swiezy umysl i wieksze skupienie
K
kursy123
piotr.grela - Moim zdaniem trudne elementy powinny się przeplatać z łatwymi i tak , czuję, że jest w Etutorze.
Bo dajmy na to mamy same trudne elementy na początku sesj, 1,2,5,10,20 powtórkę oceniamy źle to nasz mózg zacznie się buntować po się uczyć, skoro nam to nie wychodzi...
- 3 lata temu