ZALOGUJ SIĘ

Pytanie do uczących sie z etutorem dłużej niż rok.

4 lata temuostatnia aktywność: 4 lata temu
Jakie macie efekty, czy ktoś ktoś podchodził do certyfikatu na "mieście"?
M
mkoziara
piotr.grela - Mieszkam w UK od 12 lat i nikt się mnie o żaden certyfikat nie pytał :-)

Wychodzę na ulicę i mówię po angielsku.
Z sąsiadem mówię po angielsku, w urzędzie, w sądzie pracy też mówiłem po angielsku...

Teraz od 1 stycznia 2021 przy wjeździe do UK za znajomość angielskiego można dostać całego jednego punkta.

Etutor jest doskonałym narzędziem do nauki słówek i zwrotów ale do zdobycia certyfikatów potrzeba dużo ćwiczyć czytanie, słuchanie, mówienie i pisanie.
- 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
ang-nsw - Jakie są korzyści z tych punktów? - 4 lata temu
piotr.grela - Był taki projekt punktowy przy przyznawaniu wiz pracowniczych jak w Australii.

A teraz z tego co czytam aby dostać starać się tą wizę, jednym z warunkiem jest posługiwaniem się językiem angielskim na poziomie co najmniej B1.
https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens
- 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
piotr.grela - Ale tak z ciekawości, czy jest w Polsce jakaś inna instytucja niż British Council co wystawia respektowane przez UK certyfikaty językowe? - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

ja pojechałam na collage do Londynu i wszystko rozumiałam i zdałam
J
Jupi132

na certyfikat można patrzeć różnie. gdy masz wymóg pracodawcy, urzędowy, to trzeba się uczyć pod te wymogi..

może też być certyfikat pośrednim celem nauki ( w tym roku zdawać będę agzamin na przykład).

etutor jest narzędziem, który może pomóc do osiągnięcia każdego wspomnianego celu.
abmmichal
4 lata temuzmieniany: 4 lata temu

ja jeszcze certyfikatu nie zrobiłem
P
patryk.galazka
abmmichal - to masz dwie drogi 1. uczyć się pod certyfikat ( konkretny cel okresowy w nauce ); 2. uczyć się do egzaminu tylko dla sprawdzenia postępów.

nie powinno być tak iż nie ma żadnych pożytków z przygotowania do certyfikatu.
- 4 lata temu