mjosek |
Przeczytaj na głos poniższy fragment tekstu.
(A post on an internet forum)
Hello,
Could someone please recommend a good bookstore in Wrocław? I just moved here recently, so I don't know my way around the city yet. I went to one or two shops in the city centre, but they seem to be quite expensive.
Thanks for your help,
Kate
(Leon's reply)
Hi Kate,
My favourite bookshop is called 2001 Books. It's open ten hours every day, from ten to eight (unusual for such shops). You can find a lot of great books there - especially fiction books. Their staff is very friendly and helpful. They are always happy to order stuff for you if it isn't in stock. I love shopping for books or just browsing, so I go there almost every week. The prices are reasonable. There are sales or reductions every Friday - sometimes as much as 75% off! They take credit cards and travellers cheques. You can also order the books by phone. For orders over 30 euros they'll deliver the books to you at no additional charge. The shop sells mostly new books, but they also have a separate room with second-hand books. You can buy older books there for one-fourth of the cover price. If you read a lot like me, I'm sure you'll like this shop.
Leon
piter_c |
mjosek - Dzięki za wyjaśnienie :) i już wiem o co chodzi a ja biedny nie potrzebnie zrestartowałem laptopa za każdym razem :/ bo nie mogłem dokończyć moje nagranie :).
-
13 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
jerzy_pozoga |
mjosek - No tak i sam fakt ja podczas czytania zatrzymywałem jeśli nie potrafiłem wyartykułować i musiałem jakoś przebrnąć ale ja za każdym razem musiałem ponawiać moje nagranie.
Ale mam uwagi np.mam do przeczytania na głos jest duży odstęp pomiędzy wierszami gdy klikam nagraj i muszę podnieść stronę aby zacząć czytanie na głos i przez to ja nie mogłem dokończyć.Muszę sprawdzić jak podłączę myszkę do laptopa to może nie będę miał problemy bo ja do tej pory używam na touchpadzie. Ale dzięki za pomoc :). - 13 lat temu |
|
jerzy_pozoga - Witaj mjosek- Radzisz sobie, to dobrze.
---------------------------------------- TAK, bywają czasami bardzo rozbudowane teksty. Ja posługuję się drukarką w ramach pomocy. Drukuję tekst w miarę wyraźny, duży dla ułatwienia w czytaniu. Robię krótkie przerwy z obawy przed zatrzymaniem. Obserwuję wskaźnik siły nagrania. Zalecam spokój i opanowanie podczas czytania aby w ocenie dobrze wypadło. Ja powtarzam, 3X nagrywam ! Życzymy tobie "mjosek" powodzenia w nauce. -jkp - 13 lat temu |
|
Czy istnieje możliwość, żeby odstęp między wyrazami w nagraniu (które nagrywam ja) był dłuższy?
Mam problem z rozumieniem i wypowiadaniem się po angielsku...
W jakich porach dnia się uczycie? Kiedy najlepiej się uczyć języka?
Literowanie - spelling pytanie o użyteczność komunikacyjną i metody nauki
Jakie są Wasze pozytywne doświadczenia w nauce z eTutorem?
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2024 r.? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪