ZALOGUJ SIĘ

dlaczego nie mogę do końca czytać podczas mojej czytanki

13 lat temu
Co jest przyczyną że nie mogę czytać do końca podczas nagrania i ono samo się wyłącza lub przerywa ?
Za każdym razem muszę od nowa przeczytać i czasem bez przyczyny samo się wyłącza moje nagranie.Nie wiem czy to wina mojego systemu w moim laptopie czy coś innego...?
mjosek

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Nagrywanie wyłącza się przy zbyt długiej pauzie, trzeba na to uważać.
piter_c
mjosek - Dzięki za wyjaśnienie :) i już wiem o co chodzi a ja biedny nie potrzebnie zrestartowałem laptopa za każdym razem :/ bo nie mogłem dokończyć moje nagranie :). - 13 lat temu

Witaj mjosek-ja już miałem takie niespodzianki
----------------------------------------
Tak "piter_c" ma rację. Ale jeżeli "mjosek" ma teraz o północy nagrania to może to wynikać iż o tej nocnej porze często są dokonywane PRACE KONTROLNE URZADZEŃ elektr. na platformie eTutor.pl.
Ja również często miałem tego rodzaju wyłączenia w trakcie nagrywania !
Nie robiłem długich przerw między wyrazami.
Wypada sprawdzić poziom nagrywania- mocny lub słaby ?
A naprawiałem w ten sposób- wszystko wyłączyłem z łączności z eTutorem a póżniej wracałem do tematu danej lekcji/nagrania.
I od początku. A jak NIE to czekałem do rana do godz. 7 am.
JASNE ? OK ?
-----------------
I odpisz "mjosek" jak tam dalej.
Pozdrawiam-jkp

PS. Dokonałem próbnego nagrania w całości o godz. 1.20 am.
Wskaźnik poziomu sygnału w czasie nagrania wachał się w okolicy koloru żółtego na czerwony. Siła nagrania poprawna.
jerzy_pozoga
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu
mjosek - No tak i sam fakt ja podczas czytania zatrzymywałem jeśli nie potrafiłem wyartykułować i musiałem jakoś przebrnąć ale ja za każdym razem musiałem ponawiać moje nagranie.
Ale mam uwagi np.mam do przeczytania na głos jest duży odstęp pomiędzy wierszami gdy klikam nagraj i muszę podnieść stronę aby zacząć czytanie na głos i przez to ja nie mogłem dokończyć.Muszę sprawdzić jak podłączę myszkę do laptopa to może nie będę miał problemy bo ja do tej pory używam na touchpadzie.
Ale dzięki za pomoc :).
- 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj mjosek- Radzisz sobie, to dobrze.
----------------------------------------
TAK, bywają czasami bardzo rozbudowane teksty.
Ja posługuję się drukarką w ramach pomocy.
Drukuję tekst w miarę wyraźny, duży dla ułatwienia w czytaniu. Robię krótkie przerwy z obawy przed zatrzymaniem. Obserwuję wskaźnik siły nagrania.
Zalecam spokój i opanowanie podczas czytania aby w ocenie dobrze wypadło. Ja powtarzam, 3X nagrywam !
Życzymy tobie "mjosek" powodzenia w nauce.
-jkp
- 13 lat temu