Gruszkapietruszka |
avayorica |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
? | Gość |
jerzy_pozoga |
ang-nsw - Dzięki za link - to wspaniałe narzędzie do oceny zaawansowania i wychwycenia braków. Nie mogę oderwać się od tych klasówek.
-
4 lata temu
|
+1 |
jerzy_pozoga - Hi ang-nsw, Ano ja również zawstydzony jestem niekorzystnymi wynikami moich klasówek internetowych. A ten kolorowy kwadracik przeciągnij na swój komputer do pamięci na dole ekranu. A potem klik i już masz! Pozdrawiam
-
4 lata temu
|
+1 |
L | loginw |
Gość - Potwierdzam słowa loginw.
Jakiś czas temu czytałam prawdopodobnie ten sam wątek i faktycznie, pracownik eTutora potwierdził, że test jest ograniczony do B1. Powodu już nie pamiętam. A z tym C1/C2 to było chyba tak, że osoba miała poziom C1 faktycznie, i zrobiła ten test ot tak sobie i wyszedł jej B1. I później były komentarze innych osób z wyższym poziomem, że im też wyszedł niższy. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+1 |
Gość - Ja się nie dziwię Gruszczepietruszce, że się zmartwiła i zdemotywowała.
Skoro przerabia materiał tej platformy, następnie robi test stworzony pzez nauczycieli tej platformy i wynik jest taki jak przed nauką to można mieć wrażenie, że coś jest nie tak. I w pierwszej chwili uczący się raczej obwinia siebie, że coś źle robi aniżeli drugą stronę. Bo prawdę mówiąc to chyba nawet do głowy taka myśl nie przychodzi, że test jest źle skonstruowany. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+1 |
HeavyFoxy - Ja widziałam wytłumaczenie, że ten test poziomujący jest dla osób początkujących i na poziomach A, ponieważ osoby, które w nauce są znacznie dalej (B1+) potrafią już mniej więcej określić, na jakim poziomie się już znajdują.
Ja na miejscu autorki poszukałabym innych testów dostępnych w internecie, jest wiele darmowych, które się sprawdzą. I może warto powoli sięgnąć po książki anglojęzyczne, one też potrafią zweryfikować co nieco (np. takie ze słownikiem) :) - 4 lata temu |
+1 |
abmmichal |
piotr.grela |
P | paulinawit97 |
loginw - Nie zmienia to faktu, że najwyższą "oceną", jaką można za ten test uzyskać, jest "poziom B1"...
[EDIT] O rety. Prawda, którą manifestuję (albo fakt, że to robię), nie podoba się najwyraźniej tym osobom, które obrzucają mnie tu "dislike-ami" :) . - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
-1 |
? | Gość |
piotr.grela - Życie jest największym testem, kiedy mamy radość z praktycznego użycia języka angielskiego. Możemy przeczytać po angielsku książkę, zrozumieć tekst piosenki, serialu czy filmu, napisać smsa, czy list oficjalny do jakieś intytucji.
Nie warto uczyć się wszystkiego np. inwersji stylistycznej, czy słówek, które rzadko uslyszymy lub nigdy nie użyjemy. (Ja robiłem ten błąd). Anglicy też wszystkich słów i zwrotów nie znają, a gramatyki często używają tej mało podręcznikowej. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+1 |
L | loginw |
Dlaczego mnie wylogowuje nieraz w trakcie robienia ćwiczenia?