N | n.polaszek |
piotr.grela |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
T | tlstar |
Diversis |
pako Pracownik eTutor |
Shay - Z portalu korzystam głównie na telefonie, zmiany tak mi nie przeszkadzają, natomiast tryb nocny by siw przydał;-) Rozszerzenie nie jest dostępne na mój telefon,ppzdrawiam.
-
6 lat temu
|
+3 |
Ste - Ale przecież na telefonie możesz ustawić sobie tryb nocny, można też lekko przyciemnić wyświetlacz.. Ja ustawiłam sobie tryb nocny od godziny 18, więc każdego dnia automatycznie mi się o tej godzinie przełącza.
-
6 lat temu
|
+2 |
N | n.polaszek |
S | Ste |
tlstar - I jest to zdecydowanie bardziej optymalne rozwiązanie pozwalające zastosować własne preferencje.
-
6 lat temu
|
+6 |
vaka - Co innego zmuszać użytkownika do przyciemnienia ekranu, a co innego zaoferować użytkownikowi prostą możliwość wyboru - jasne, ciemne, pośrednie. Jest też zasadnicza różnica między przyciemnieniem ekranu, czyli białego tła, a od początku ciemnym tłem. Naprawdę, bądźmy poważni.
Nikt tu sobie z nudów niczego nie wymyśla, bo sprawa ma znaczenie - wzrok od wpatrywania się w białe tło się męczy, a ten pomarańczowy troszkę to zmęczenie rozpraszał. Zauważcie też, że użytkownicy nie wspominają tylko o powrocie do poprzedniego szablonu, ale i o zaoferowaniu użytkownikom ciemniejszego tła. Czyli, że problem był od dawna i teraz ludzie znaleźli okazję, by o nim wspomnieć. - 6 lat temu |
+4 |
Ste - Ja zawsze mam dopasowaną jasność ekranu do swoich potrzeb i jest ok. Jakbym miała jasność na 100 % to oczywiście ten biały kolor by mnie raził i to bardzo, a tak to nie przeszkadza. No cóż, nie dogodzi się wszystkim.
-
6 lat temu
|
+4 |
tlstar - Zgadzam się. Niemal każda aplikacja czy urządzenie pozwala dostosować wygląd/kontrast/jasność do swoich potrzeb. Nie wydziwiajmy :-) Można przyciemnić ekran jak kogoś bolą oczy. Jak wcześnie napisałem to zaledwie 7% powierzchni ekranu, a więc sumarycznej jego "jasności" to pewnie jakieś 1-2%.
-
6 lat temu
|
+5 |
vaka |
jerzy_pozoga - Hi vaka- ja, należę do tych co lubią białe ekrany. Przykro mi iż masz kłopoty, czytałem tekst. Zastanawiałem się , czy można tobie pomóc w wyszukaniu programu służącego do zamiany ekranu białego> na czarny? Czarny ekran z białymi napisami. Pamiętam, jak dawniej (kilka lat temu) jeden z naszych studentów namawiał do takiej możliwości na naszym forum Et.
Pozdrawiam. - 6 lat temu |
+3 |
vaka - Z opóźnieniem odpisuje, wybacz. Dzięki za Twoją sugestię. :) Niestety już ją wcześniej wypróbowałam i tego rodzaju programy/aplikacje mają jedną zasadniczą wadę - bardzo spowalniają pracę komputera :( Mój wręcz zacinają, zawieszają. Aktualnie testuje tę poleconą przez Pracownika Etutor (dzięki!) parę komentarzy wyżej, ale nawet otwierana tylko na stronie Etutor, przy wyłączonych innych kartach - nie sprawdza się dobrze. Będę szukać dalej czegoś mniej obciążającego pamięć komputera, albo może kiedyś Etutor doda taką możliwość :)
-
6 lat temu
|
+2 |
N | n.polaszek |
Supergrupa |
darkobo - I tu się nie zgadzam. To, że ktoś gustuje w odgrzewanych kotletach nie oznacza, że wszystkie już "chodzą" i nadają się jedynie do kubła.
-
2 lata temu
|
+1 |
🟠[Wątek eTutora] 🔁 Powtórki w nowej odsłonie