kamila.zet Pracownik eTutor |
pawel07 |
kamila.zet - Pawel07, zmiany wprowadziliśmy globalnie i na stałe na całej platformie. Tak jak pisałam już wyżej - informacje, które kryły się pod tą ikoną są nadal dostępne, ale za pośrednictwem zakładki Elementy w powtórkach: https://www.etutor.pl/words/elements-in-repetitions/all
-
rok temu
|
-8 |
Dori13 - W tej chwili te informacje nie spełniają swojej funkcji. Gdy po przerobieniu / powtórzeniu słówka wchodzimy w "elementy w powtókach" nie widać, kiedy ostatni raz słówko było powtarzane. Widoczna jest data dodania, aktualna data (bo właśnie pojawiło nam się w powtórkach) oraz data kolejnej powtórki. Te informacje nie są mi do niczego potrzebne. Chciałabym wiedzieć, czy dobrze odpowiedziłam, ponieważ słówko ostatni raz było przerabiane tydzień temu, czy może miesiąc temu i rzezywiście już je sobie utrwaliłam.
-
rok temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Marcin48 |
adrianna.wu - @Marcin48, cieszymy się , że podmuch wiosennych zmian spodobał Ci się. Dokładnie pomocne funkcje powtórkowe są w jednym miejscu , Menu > Ustawienia konta > sekcja Nauka i postępy > Ustawienia powtórek :) Zatem nie trzeba szukać kalendarza w statystykach, a zmiany częstotliwości w ustawianych nauki.
-
rok temu
zmieniany: rok temu
|
0 |
drHouse |
adrianna.wu - Jak wspominała @kamila.zet, zmiany są wdrożone na stałe. Być może w tej kwestii pomocna będzie zmiana widoku na tryb nocny, opcja ta dostępna jest po rozwinięciu Menu (trzy paski w górnym rogu).
-
rok temu
|
0 |
drHouse - Zmiana na nocny nic nie daje jest za czarno. Nie chcę cudów na kiju tylko możliwości powtórek tak jak to robiłam przez ostatnie 10 lat. Teraz zamiast przyjemności i motywacji mam ochotę wyrzucić etutor w 'cholerę'. Dlaczego nie dajecie możliwości wyboru?🤬 Wasi programiści się nudzą? Szare tło zlewa się i utrudnia naukę. Nie chcę żadnych nocnych trybów i szarych nowości tylko dosłownie 'czarno na białym' tak jak było. Reszta jak chce to może się uczyć na tle różowych jednorożców. I don't care...
-
rok temu
|
+13 |
Anna.Golianek - Też pomyślałam o rezygnacji. Mam dość zmian dla zmian i decydowania za mnie, co mi się podoba, a co nie. Na monitorze o dużej rozdzielczości okno powtórek wygląda kretyńsko i wymaga czasem machania myszą i gałkami ocznymi albo zmiany skali. Mam wrażenie, że powinnam korzystać z apki, bo tak woleliby "projektanci". I jeszcze jedno - sądząc po zniekształconych obrazkach, nikt tych zmian porządnie nie testuje.
-
rok temu
|
+8 |
B | Barbara.m |
Marg-g - Nie da rady. Weszłam na eTutor, zobaczyłam tę ramę na 2/3 ekranu i od razu skoczyłam na forum, żeby sprawdzić, czy może nie wycofują tego czegoś. Niestety. A powtórki nietknięte i pewnie ich szybko nie zrobię. Gratulacje dla firmy. Udało się zarżnąć fajny produkt. Jedyne co mnie tu trzyma to historia uzbierana przez 4 lata na dwóch językach.
EDIT: po 7 godzinach powtórki nadal nie tknięte. Gratulacje. - rok temu zmieniany: rok temu |
+5 |
Barbara.m - No u mnie dzisiaj próba wykonania powtórek w aplikacji na telefonie też skończyła się niepowodzeniem. W trakcie straciłam cierpliwość do domyślania się brzmienia tekstu do przetłumaczenia w zdaniach z fragmentem do wstawienia.
Zamiast tego układałam puzzle. A chciałam się pouczyć... - rok temu |
+3 |
darkobo |
K | KrzysztofJankowiak |
netis7 - 1. Zdecydowanie popieram Krzysztofa. Proszę o przywrócenie ikonki ℹ️.
2. Druga dziwna rzecz to jak wpisuje coś to jest drobną czcionką a później zmienia się na wielką. Czcionka nie powinna zmieniać rozmiaru> 3. W takiej wersji z ogromną czcionką przy pytanym wyrazie, czcionka w notatkach staje się niewidoczna. Ponownie proszę o wprowadzenie prostego edytora w notatkach. - rok temu |
+8 |
adrianna.wu - @KrzystofJankowiak mieliśmy na celu uporządkowanie przestrzeni, aby ograniczyć ewentualne elementy rozpraszające. Z Waszych komentarzy zauważamy, że informacje dotyczące danego hasła, dla części w Was były istotne - skrzętnie to odnotowujemy.
Będziemy wdzięczni za przesłanie zrzutu ekranu na adres [...]@etutor.pl: @KrzystztofJankowiak w kwestii okienka odpowiedzi w powtórkach, @netis7 zmieniającej się wielkości czcionki, wtedy przyjrzymy się i zweryfikujemy je. - rok temu |
0 |
Dori13 - Dla mnie usunięcie ikonki "i" przy powtarzanym słowie jest nieporozumieniem. Bardzo przydatna funkcja umożliwiająca błyskawiczne sprawdzenie postępów w zapamiętywaniu danego słówka, została głęboko ukryta. W zasadzie w tej chwili robiąc powtórki nie ma możliwości skorzystania z tej funkcji, ponieważ zajmuje to zbyt wiele czasu. Wracając z poziomu "Elementy w powtórkach" do "Powtórek", automatycznie wyświetlane jest nowe słowo a nie to, którego historię sprawdzaliśmy. Korzystam kilka lat z tej platformy i po raz pierwszy spotkałam się ze zmianą, która niczego nie wnosi i bardzo utrudnia naukę. Ogromny minus za tę zmianę. Mam nadzieję, że zostanie to szybko "naprawione".
-
rok temu
|
+6 |
KrzysztofJankowiak - @adrianna.wu - zrzuty wysłałem. Może jednak warto nie tylko "skrzętnie odnotowywać", ale jednak przywrócić pewne funkcje. O ile wygląd to rzecz subiektywna, o tyle jeśli ileś osób pisze, że usunięte funkcje były przydatne, to chyba warto w tym zakresie cofnąć zmiany.
-
rok temu
|
+2 |
T | tsienkiewicz3 |
elderflower - Popieram i zgadzam się w 100%. Dziś przeżyłam kolejny "szok". To szare tło i wyraz na środku wygląda dziwnie, jest bardzo nieczytelne. Wyraz zlewa się z tłem.
Ale z etutor nie ma co dyskutować, trzeba zaakceptować czyjś szalony pomysł i próbować się przyzwyczaić (chociaż coraz ciężej akceptować te udziwnienia). - rok temu |
+10 |
j_pawlowski - Ja czasami myślę, że niektóre zmiany są wprowadzane tylko po to, żeby były zmiany i osoby, które się nimi zajmują miały zajęcie. Czasami mówi się, że to "odświeżenie layoutu". Teraz w powtórkach obrazki wyświetlają się w większym formacie, więc jest się z czego "cieszyć". Na stronie postępy nauki użytkownika oczywiście musieli usunąć odnośnik do kalendarza powtórek, bo komuś tam przeszkadzał.
-
rok temu
|
+13 |
Marcin48 |
darkobo - Jak masz np. do powtórzenia 200 elementów, to można podzielić je na partie (cykle), np. po 20 elementów. Łatwiej jest wtedy przejść przez powtórki, zwłaszcza jeśli masz w nich sporo nowych lub stosunkowo nowych elementów.
Jak to zrobić masz napisane w pierwszym poście (filtrowanie i cykle), ale musisz to zrobić zanim przerobisz zaplanowane na dany dzień powtórki. Bezpośredni link do filtrowania i cyklów: https://www.etutor.pl/repetitions/filter - rok temu |
+5 |
wp73 |
piotr.grela |
piotr.grela - Nie wiem czy to jest dobry pomysł, ze względu bezpieczeństwa chyba, że w przyszłości bedziesz używał(a) samochidy autonomicznego. Jeżdżę po mało uczęszczanej ścieżce rowerowej i mam jedno oko na telefonie a drugie na drodze.
-
rok temu
zmieniany: rok temu
|
0 |
mialek |
Majon115 - Obawiam się że został usunięty. nie ma go w serwisie. wielka szkoda
poprawka znalazłem https://www.etutor.pl/repetitions/repetitions-calendar - rok temu zmieniany: rok temu |
+1 |
G | gosia369 |
adrianna.wu - Kalendarz powtórek jest cały czas dostępny. Podczas realizacji powtórek wejdź w 'Więcej' (trzy kropki) i wybierz ustawienia powtórek. Jeśli wykonałaś już powtórki kliknij Menu 🍔 > Ustawienia konta > sekcja Nauka i postępy > Ustawienia powtórek :) Link bezpośredni - https://www.etutor.pl/repetitions/repetitions-calendar
-
rok temu
|
+1 |
londynwarszawianka - Kalendarz powtorek - ciekawy layout, tylko brak jakiegos koloru do obramowania dni tygodnia.
-
rok temu
|
+1 |
D | darko_c |
aszarkowicz |
piotr.grela |
wp73 |
D | dkucharczyk89 |
adrianna.wu Pracownik eTutor |
elderflower - Bardzo ładnie napisane, zwłaszcza ten fragment o słuchaniu głosu użytkowników... Dużo użytkowników odezwało się, pisząc o tym, jak uciążliwe są wprowadzane zmiany, głównie te czarne litery na szarym tle (to się zlewa i jest bardzo męczące, zlewa się również z tłem, wyśrodkowanie wyrazu też jest bez sensu i jest męczące) i jedyną odpowiedzią było to, że są to zmiany wprowadzone na stałe i trzeba się przyzwyczaić.
Zmiany te są utrudniające naukę i męczące. Nie wiem kto wpadł na taki pomysł, żeby czarne litery były na szarym tle i tło całego ekranu też jest szare, ale ta osoba powinna jak najszybciej zostać odsunięta od wcielania w życie swoich pomysłów. - rok temu |
+6 |
B | Barbara.m |
darkobo |
gdzie po zmianach znajdę kalendarz powtórek
chciałabym mieć dostęp do listy słówek i mieć więcej powtórek niż jedną jak to zrobić?
Powtórki - czy po zaliczeniu powtórki na dany dzień mogę do niej wrócić w przyszłości?
Liczba powtórek stale rośnie a myślałem, że się ustabilizuje na jakimś poziomie
czy można ustalić sobie swój własny system powtórek?
https://youtu.be/m5WxHX5BCAw
;) - rok temu zmieniany: rok temu
Wiem, że można się przyzwyczaić do wielu rzeczy. Resztę zmian póki co obserwuję, ale ta jedna zmiana dla mnie - wzrokowca to rzecz nie do przeskoczenia. - rok temu
I także wolałam poprzednie, łatwiejsze, "wejście" do filtrowania i rozkładania powtórek.
Ale przede wszystkich te znaczniki (w słowniku i powtórkach). Proszę przywrócić kolor czerwony. - rok temu