![]() | kamila.zet Pracownik eTutor |
![]() | pawel07 |
![]() |
-8 |
Dori13 - W tej chwili te informacje nie spełniają swojej funkcji. Gdy po przerobieniu / powtórzeniu słówka wchodzimy w "elementy w powtókach" nie widać, kiedy ostatni raz słówko było powtarzane. Widoczna jest data dodania, aktualna data (bo właśnie pojawiło nam się w powtórkach) oraz data kolejnej powtórki. Te informacje nie są mi do niczego potrzebne. Chciałabym wiedzieć, czy dobrze odpowiedziłam, ponieważ słówko ostatni raz było przerabiane tydzień temu, czy może miesiąc temu i rzezywiście już je sobie utrwaliłam.
-
2 lata temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | Marcin48 |
![]() |
0 |
![]() | drHouse |
![]() |
0 |
drHouse - Zmiana na nocny nic nie daje jest za czarno. Nie chcę cudów na kiju tylko możliwości powtórek tak jak to robiłam przez ostatnie 10 lat. Teraz zamiast przyjemności i motywacji mam ochotę wyrzucić etutor w 'cholerę'. Dlaczego nie dajecie możliwości wyboru?🤬 Wasi programiści się nudzą? Szare tło zlewa się i utrudnia naukę. Nie chcę żadnych nocnych trybów i szarych nowości tylko dosłownie 'czarno na białym' tak jak było. Reszta jak chce to może się uczyć na tle różowych jednorożców. I don't care...
-
2 lata temu
|
+13 |
Anna.Golianek - Też pomyślałam o rezygnacji. Mam dość zmian dla zmian i decydowania za mnie, co mi się podoba, a co nie. Na monitorze o dużej rozdzielczości okno powtórek wygląda kretyńsko i wymaga czasem machania myszą i gałkami ocznymi albo zmiany skali. Mam wrażenie, że powinnam korzystać z apki, bo tak woleliby "projektanci". I jeszcze jedno - sądząc po zniekształconych obrazkach, nikt tych zmian porządnie nie testuje.
-
2 lata temu
|
+8 |
Hamilton - Mam tak samo - nowy wygląd zniechęca do powtórek i do eTutora. Można się mylić, rzecz ludzka, ale zbrodnią jest tkwić w błędzie.
-
2 lata temu
|
+10 |
B | Barbara.m |
Marg-g - Nie da rady. Weszłam na eTutor, zobaczyłam tę ramę na 2/3 ekranu i od razu skoczyłam na forum, żeby sprawdzić, czy może nie wycofują tego czegoś. Niestety. A powtórki nietknięte i pewnie ich szybko nie zrobię. Gratulacje dla firmy. Udało się zarżnąć fajny produkt. Jedyne co mnie tu trzyma to historia uzbierana przez 4 lata na dwóch językach.
EDIT: po 7 godzinach powtórki nadal nie tknięte. Gratulacje. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+5 |
Barbara.m - No u mnie dzisiaj próba wykonania powtórek w aplikacji na telefonie też skończyła się niepowodzeniem. W trakcie straciłam cierpliwość do domyślania się brzmienia tekstu do przetłumaczenia w zdaniach z fragmentem do wstawienia.
Zamiast tego układałam puzzle. A chciałam się pouczyć... - 2 lata temu |
+3 |
![]() | darkobo |
K | KrzysztofJankowiak |
netis7 - 1. Zdecydowanie popieram Krzysztofa. Proszę o przywrócenie ikonki ℹ️.
2. Druga dziwna rzecz to jak wpisuje coś to jest drobną czcionką a później zmienia się na wielką. Czcionka nie powinna zmieniać rozmiaru> 3. W takiej wersji z ogromną czcionką przy pytanym wyrazie, czcionka w notatkach staje się niewidoczna. Ponownie proszę o wprowadzenie prostego edytora w notatkach. - 2 lata temu |
+8 |
![]() Będziemy wdzięczni za przesłanie zrzutu ekranu na adres [...]@etutor.pl: @KrzystztofJankowiak w kwestii okienka odpowiedzi w powtórkach, @netis7 zmieniającej się wielkości czcionki, wtedy przyjrzymy się i zweryfikujemy je. - 2 lata temu |
0 |
Dori13 - Dla mnie usunięcie ikonki "i" przy powtarzanym słowie jest nieporozumieniem. Bardzo przydatna funkcja umożliwiająca błyskawiczne sprawdzenie postępów w zapamiętywaniu danego słówka, została głęboko ukryta. W zasadzie w tej chwili robiąc powtórki nie ma możliwości skorzystania z tej funkcji, ponieważ zajmuje to zbyt wiele czasu. Wracając z poziomu "Elementy w powtórkach" do "Powtórek", automatycznie wyświetlane jest nowe słowo a nie to, którego historię sprawdzaliśmy. Korzystam kilka lat z tej platformy i po raz pierwszy spotkałam się ze zmianą, która niczego nie wnosi i bardzo utrudnia naukę. Ogromny minus za tę zmianę. Mam nadzieję, że zostanie to szybko "naprawione".
-
2 lata temu
|
+6 |
KrzysztofJankowiak - @adrianna.wu - zrzuty wysłałem. Może jednak warto nie tylko "skrzętnie odnotowywać", ale jednak przywrócić pewne funkcje. O ile wygląd to rzecz subiektywna, o tyle jeśli ileś osób pisze, że usunięte funkcje były przydatne, to chyba warto w tym zakresie cofnąć zmiany.
-
2 lata temu
|
+2 |
T | tsienkiewicz3 |
elderflower - Popieram i zgadzam się w 100%. Dziś przeżyłam kolejny "szok". To szare tło i wyraz na środku wygląda dziwnie, jest bardzo nieczytelne. Wyraz zlewa się z tłem.
Ale z etutor nie ma co dyskutować, trzeba zaakceptować czyjś szalony pomysł i próbować się przyzwyczaić (chociaż coraz ciężej akceptować te udziwnienia). - 2 lata temu |
+10 |
j_pawlowski - Ja czasami myślę, że niektóre zmiany są wprowadzane tylko po to, żeby były zmiany i osoby, które się nimi zajmują miały zajęcie. Czasami mówi się, że to "odświeżenie layoutu". Teraz w powtórkach obrazki wyświetlają się w większym formacie, więc jest się z czego "cieszyć". Na stronie postępy nauki użytkownika oczywiście musieli usunąć odnośnik do kalendarza powtórek, bo komuś tam przeszkadzał.
-
2 lata temu
|
+13 |
drHouse - Zgadzam się. Szare tło zlewa się i przeszkadza. etutor podniósł mi ciśnienie bez kawy...
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
+5 |
![]() | Marcin48 |
darkobo - Jak masz np. do powtórzenia 200 elementów, to można podzielić je na partie (cykle), np. po 20 elementów. Łatwiej jest wtedy przejść przez powtórki, zwłaszcza jeśli masz w nich sporo nowych lub stosunkowo nowych elementów.
Jak to zrobić masz napisane w pierwszym poście (filtrowanie i cykle), ale musisz to zrobić zanim przerobisz zaplanowane na dany dzień powtórki. Bezpośredni link do filtrowania i cyklów: https://www.etutor.pl/repetitions/filter - 2 lata temu |
+5 |
![]() | wp73 |
![]() | piotr.grela |
![]() |
0 |
Marg-g - Spróbuję podłączyć etutora do android auto. Będę robić powtórki podczas jazdy samochodem.
-
2 lata temu
|
0 |
piotr.grela - Nie wiem czy to jest dobry pomysł, ze względu bezpieczeństwa chyba, że w przyszłości bedziesz używał(a) samochidy autonomicznego. Jeżdżę po mało uczęszczanej ścieżce rowerowej i mam jedno oko na telefonie a drugie na drodze.
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
0 |
Marg-g - piotr.grela - chyba wiesz co to sarkazm, c'nie? Ostatnio mało nie rozjechałam kretyna na rowerze, bo akurat grzebał w komórce. Pewnie testował nowy wygląd powtórek na etutorze.
-
2 lata temu
|
+8 |
![]() | mialek |
Majon115 - Obawiam się że został usunięty. nie ma go w serwisie. wielka szkoda
poprawka znalazłem https://www.etutor.pl/repetitions/repetitions-calendar - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+1 |
mialek - ok. a jak tam wejść beż znajomości tego linku. ? chodzi mi o sytuację kiedy nie mamy już powtórek do przerobienia i znikają tezy kropki.
-
2 lata temu
|
+3 |
G | gosia369 |
![]() |
+1 |
londynwarszawianka - Kalendarz powtorek - ciekawy layout, tylko brak jakiegos koloru do obramowania dni tygodnia.
-
2 lata temu
|
+1 |
D | darko_c |
![]() | aszarkowicz |
![]() | piotr.grela |
![]() | wp73 |
D | dkucharczyk89 |
![]() | adrianna.wu Pracownik eTutor |
elderflower - Bardzo ładnie napisane, zwłaszcza ten fragment o słuchaniu głosu użytkowników... Dużo użytkowników odezwało się, pisząc o tym, jak uciążliwe są wprowadzane zmiany, głównie te czarne litery na szarym tle (to się zlewa i jest bardzo męczące, zlewa się również z tłem, wyśrodkowanie wyrazu też jest bez sensu i jest męczące) i jedyną odpowiedzią było to, że są to zmiany wprowadzone na stałe i trzeba się przyzwyczaić.
Zmiany te są utrudniające naukę i męczące. Nie wiem kto wpadł na taki pomysł, żeby czarne litery były na szarym tle i tło całego ekranu też jest szare, ale ta osoba powinna jak najszybciej zostać odsunięta od wcielania w życie swoich pomysłów. - 2 lata temu |
+6 |
B | Barbara.m |
![]() | darkobo |
gdzie po zmianach znajdę kalendarz powtórek
chciałabym mieć dostęp do listy słówek i mieć więcej powtórek niż jedną jak to zrobić?
rozdzielenie powtórek na więcej niż 90 dni
jak regulować ile będzie słów do powtórki
czy macie może jakiś skuteczny system na usuwanie powtórek?
Liczba powtórek stale rośnie a myślałem, że się ustabilizuje na jakimś poziomie
https://youtu.be/m5WxHX5BCAw
;) - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Wiem, że można się przyzwyczaić do wielu rzeczy. Resztę zmian póki co obserwuję, ale ta jedna zmiana dla mnie - wzrokowca to rzecz nie do przeskoczenia. - 2 lata temu
I także wolałam poprzednie, łatwiejsze, "wejście" do filtrowania i rozkładania powtórek.
Ale przede wszystkich te znaczniki (w słowniku i powtórkach). Proszę przywrócić kolor czerwony. - 2 lata temu