ZALOGUJ SIĘ

Pytanie dotyczy żywności i brak go w słownikach

7 lat temuostatnia aktywność: 7 lat temu
Jak przetłumaczyć z angielskiego dotyczy żywności : vegetable soup ?
P
polic4

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

jerzy_pozoga
7 lat temuzmieniany: 7 lat temu

Zupa warzywna? :)
H
herrmaan

jarzynówka . jak nic... :)
H
halkins

[OT] Po jaka cholera anglicy do zupy warzywnej dodaja mleko? Z reszta ich smietana - single cream - wyglada i smakuje jak mleko, double cream - to jest troche gestrzejsze ale nie smakuje jak polska smietana...
Dziwny to kraj - chleb nie smakuje jak chleb, kielbasa jak kielbasa...
piotr.grela
jerzy_pozoga - Hi Piotrze- a dla przykładu "niemiecki wurst"- nie ma NIC wspólnego z polską kiebasą. Byłem w Egipcie i tam zakupiłem kiełbasę, ale jaka? Nigdy nie zapomnę bo to była mieszanka z krowy + świnka, coś paskudnego! I nie życzę sobie tego na obiad! - 7 lat temu
pkomarek1 - tak samo można się dziwić, że rosjanie dodają śmietanę do pierogów z mięsem. Przy czym pielmieni ze śmietaną smakują najlepiej... ;)
- 7 lat temu zmieniany: 7 lat temu
jerzy_pozoga - Hi- znam mocny numer- zaproszony byłem na przyjęcie z Ukraincem, a on wszystkim pokroił białe (świnskie) SAŁO! na zagrychę do gorzały lokalnego wyrobu. Oni również do każdej kawy dodają cytrynę, Hm...? - 7 lat temu
pkomarek1 - To dobrze zrobił - tłuszcz spowoduje, że alkohol będzie wolniej wchłaniany przez błonę żołądka, więc się i dłużej wytrzyma... - 7 lat temu