ZALOGUJ SIĘ

Klawiatura bez polskich znaków - pytanie.

10 lat temuostatnia aktywność: 10 lat temu
Mam klawiaturę angielską, czyli bez polskich znaków. Przy wynikach testów jest to brane jako mój błąd. Jak się to ma to do oceny moich postępów?
rozumek
aleksandra.rosiek - Temat został przeniesiony do działu: Pytania techniczne. - 10 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Warto zainstalować polską klawiaturę, to tylko chwila roboty :)
futbolowa
rozumek - W jaki sposob moge zmienic klawiature bez polskich znakow na taka co ma polskie znaki ? Prosze o pomoc i z gory dziekuje - 10 lat temu

Jesteśmy platformą językową uczącą poprawnego użycia języka obcego. W związku z tym staramy się również kłaść pewien nacisk na poprawność w użyciu rodzimego języka. Znaki diakrytyczne są niezwykle ważną częścią języka polskiego. Użycie liter diakrytyzowanych nieraz warunkuje znaczenie wypowiedzi. Bez ich użycia możemy mieć problemy z rozróżnieniem takich słów jak chociażby: moc - móc, sad - sąd, laska - łaska, część - cześć.

Jak napisała @futbolowa, instalacja polskiej klawiatury nie jest też dużym problemem, dlatego nalegamy na zachowanie poprawności językowej nawet w tej kwestii.
karol.k
Pracownik eTutor
10 lat temuzmieniany: 10 lat temu

?
Gość
rozumek - Dziękuję bardzo za ten link, jak widać mam już polską klawiaturę. Dziękuję bardzo. - 10 lat temu zmieniany: 10 lat temu
Gość - Cieszę się że mogłem ci pomóc.

Pozdrawiam.
- 10 lat temu