Wampirka |
Wampirka |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
barszczewskad |
barszczewskad |
acvee |
Wampirka |
futbolowa |
balldur - o podcastach nie słyszałem.. możliwe, że istnieją.. ale nauczyć się rosyjskiego po angielsku można np. dzięki kursom Pimsleur albo Michel Thomas Method.
-
11 lat temu
|
+1 |
futbolowa - Dziękuję, sprawdzę :)
Zastanawiam się tylko czy to na pewno dobry pomysł. Kiedy uczyłam się słowackiego z angielskiego, denerwowało mnie tłumaczenie oczywistości, które dla Polaków są w tym języku zrozumiałe. - 11 lat temu |
|
balldur - wiesz co.. wydaje mi się, że nauka rosyjskiego, który jest językiem słowiańskim za pomocą języka angielskiego to nie najlepszy pomysł. Co innego jeśli znasz dość dobrze angielski to wtedy śmiało możesz pokusić się u naukę innych języków germańskich np. niemiecki, niderlandzki, norweski, afrikaans.. Ucząc się rosyjskiego tracisz to, co właściwie zyskuje Polak, czyli bazę słownictwa. Wiadomo, że nauka rosyjskiego dla Polaka jest zdecydowanie łatwiejsza niż nauka rosyjskiego dla Anglika. To wynika właśnie z pokrewieństw językowych. Po prostu takim sposobem myślisz po angielsku, a uczysz się rosyjskiego i pewnie dlatego też zdenerwował Cię ten słowacki :) Przynajmniej tak myślę :D
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
+1 |
futbolowa - Do podobnych wniosków doszłam :) Szkoda, że żaden z języków germańskich mnie nie interesuje, na pewno byłoby przyjemnie uczyć się jakiegoś, jednocześnie utrwalając angielski. Ale co słowiańskie, to słowiańskie - tylko do tego mam zapał i chęć.
-
11 lat temu
|
|
rupcio |
beatusmartinus - Ja znam tylko taki:
BBC - Drama of the Week http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/ptw - 11 lat temu |
|
zorija |
mniszka |
mniszka |
zbywho - czy do tych podcastów jest dostępny tekst? nie wiem,czy źle szukam,czy też nie ma tekstu - jedynie słuchanie. ew. gdzie w internecie znajdę nagrania + tekst?
-
11 lat temu
|
|
Czy w serwisie znajdę podcasty na poziomach A1-A2?
sluchanie slowek z powtórek - czy jest taka opcja