AndrzejBachta |
askawska |
simmy - Bez inwersji tworzymy jeszcze pytania pośrednie i pytania pośrednie zamknięte.
Could I ask why you have opened the door? Can I ask you if you live in a big city? W obu tych przypadkach nie używamy inwersji. - 11 lat temu |
|
askawska - Celna uwaga. Wprowadzałam swój dopisek w tym samym czasie, kiedy pisałeś/pisałaś swój komentarz. :)
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
+1 |
simmy - Nie ma sprawy, ode mnie plus za bardzo dobrą, wyczerpującą wypowiedź:) a komentarz pisałEm:)
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
|
ipon - askawska Twoja wiedza jest mega zapierająca dech w piersi.Czytam Twoje odpowiedzi i jestem pełna podziwu za profesjonalizm.Ciekawa jestem gdzie zdobyłaś tę wiedzę czy możesz o tym napisać?Chylę czoła przed Tobą ,jesteś dla mnie absolutnym AUTORYTETEM w kwestii angielskiej gramatyki.Mocno,mocno pozdrawiam
-
11 lat temu
|
+1 |
Renichorn - Moim autorytetem jesteś również! Wyjaśnienia są precyzyjne i napisane prostym zrozumiałym językiem - dziękuję. Uczę się przy okazji. Pozdrawiam mile.
-
11 lat temu
|
|
askawska - Dziękuję Wam za miłe słowa.
Droga ipon, wiedzę zdobywałam latami, a znajomość gramatyki (i umiejętność jej klarownego tłumaczenia przy okazji) jest mi niezbędna w pracy. I choć na eutorze znalazłam się trochę przez przypadek, wcale nie po to, by się nauczyć angielskiego, okazuje się, że wciąż można sporo wynieść z wyjaśnień innych użytkowników forum i z zamieszczanych przez nich linków (za co z kolei chwała także Tobie, ipon) Pozdrawiam. :) - 11 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
It's not a good start. It's a not good start.
Problem z przejściem do dalszej części lekcji.
Subtitles-- jakość, poprawność, przydatność napisów w filmach, utworach muzycznych itd.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.