ZALOGUJ SIĘ

zadanie 5 -poprawność odpowiedzi

14 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
u mnie w zadaniu 5 po zaznaczeniu odpowiedzi It was raining for over an hour - wyświetla się,że zaznaczenie jest niepoprawne, a w odpowiedziach,że to jest poprawna odpowiedźż - czy to bła programu, czy mój?
TLK

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Odpowiedź w systemie jest poprawna. Proszę jeszcze raz przeanalizować dialog i dokładnie sprawdzić, która odpowiedź jest z nim zgodna. W razie dodatkowych wątpliwości, proszę napisać do mnie wiadomość prywatną, bo nie mogę ujawniać wszystkich informacji na forum:)
a.toronczak
TLK - załapałem -:)
informacja jest "poboczna" (domyślna) stał ponad godzinę pod drzewem - a nie określił jak długo trwała burza.
A propo jeśli już stał pod tym drzewem to co wylazł z pod niego w czasie burzy - wątpię -:)
a jeszcze użyto zwrotu "for over an hour" - ponad godzinę -:)
- 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
Ewelina79 - Zupełnie bez sensu dla mnie, zaznaczyłam odpowiedź "It was raining for over an hour." i wg mnie jest ona prawidłowa, ale wg e-tutora prawidłowa jest "It doesn't say." Stał pod drzewem zamarznięty żeby przeczekać burzę, to chyba logiczne, że po skończeniu burzy wyszedł spod drzewa więc burza trwała ponad godzinę. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu

:-)

Zwróć uwagę na sens pytania i sens odpowiedzi dotyczącej ... no właśnie czego? Tego jak długo trwała burza? Sprawdz dokładnie skąd wiesz jak długo trwała burza? Domysł związany z inną informacją czy pewnik podany w tekście?

pozdrawiam
Jacekett